Antena Căutare

Cum renovezi fără designer interior

O renovare ca la carte poate fi pusă-n practică cu un buget redus?

Cum renovezi fără designer interior
Cum renovezi fără designer interior

Dacă iei mobila în rate și dacă elimini costurile cu arhitecți sau designeri de interior, ești deja pe drumul cel bun. Dar poți să te ocupi tu de reamenajarea locuinței fără opinia unui om special instruit pentru astfel de activități? Sigur că poți, dacă abordezi proiectul organizat.

Analizează planul casei

Un prim pas este să privești imaginea de ansamblu. Și nu e suficient să te plimbi prin locuința veche, încercând să-ți imaginezi cum ai putea să o reamenajezi. E bine să lucrezi chiar cu schița locuinței sub ochi, să pornești de la metri pătrați, pereți de rezistență și pereți care pot să dispară din ecuație. Apoi, încearcă să redesenezi totul dintr-o perspectivă fresh. Nu te gândi unde se află patul, biblioteca sau canapeaua acum, ci gândește-te unde ar fi mai bine să fie poziționate. Tot în acest stadiu, e bine să vezi pe unde sunt trasate țevile de apă și instalația electrică. Și, dacă trăiești într-un imobil vechi, să le înlocuiești înainte să mergi mai departe.

Alcătuiește o listă

După ce privești apartamentul gol-goluț, trebuie să te gândești cu ce vei umple acest gol. Ia fiecare cameră pe rând și notează toate piesele de mobilier de care ai nevoie. Mulți cred că design-ul interior se referă strict la partea estetică. Dar e important să pleci din perspectivă funcțională, să ai o listă cu toate piesele de care ai nevoie pentru a trăi zi de zi în acel spațiu. Cu această listă în față, poți să te gândești la stiluri, culori, forme. Adaugă absolut totul pe această listă, inclusiv aparate de aer condiționat, mașini de spălat vase sau chiar sisteme audio de înaltă fidelitate. Astfel, vei putea să estimezi și un cost pentru mobilă și electrocasnice.

Investește în meșteri

E destul de ușor să mobilezi un apartament cu gust în zilele noastre. Partea dificilă este renovarea efectivă a locuinței. Chiar dacă alegi cele mai bune materiale, nu ești sigur că rezultatul va fi pe măsura așteptărilor, decât dacă alegi și o echipă pricepută. E mai bine să lucrezi cu o companie care-ți poate emite factură și pe care o poți trage la răspundere dacă șantierul o ia pe căi greșite. Chiar dacă meșterii care lucrează „la negru” sunt mai accesibili, nu ai garanția lucrului bine făcut. Folosește profesioniști și verifică alte proiecte din portofoliul lor, dacă există această posibilitate.

Verifică evoluția

Un designer de interior sau un arhitect nu se va ocupa doar de partea inițială a proiectului, când se pune planul pe hârtie. În atribuțiile sale intră și supervizarea lucrărilor, ca să fie sigur că viziunea sa este pusă corect în practică. În lipsa acestui om, tu va trebui să fii șef de proiect și să evaluezi constant progresul șantierului. Neînțelegerile sunt des întâlnite în astfel de cazuri. Iar dacă o problemă intervine în calea planului, e bine să fii acolo pentru a nu lăsa meșterii să ia decizii în locul tău.

Un alt sfat util în orice proiect este să nu întinzi șantierul pe o perioadă prea lungă de timp. Ca să cumperi materiale, mobilă și electrocasnice fix când ai nevoie de ele, folsoește CardAvantaj și împarte totul în rate.

Apartamente de vânzare în Constanța: Dezvoltatorii se așteaptă la o explozie de cereri, datorită programului Noua Casă... 5 categorii de produse pe care le poti amaneta foarte usor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x