Antena Căutare

Cum să prepari cei mai buni cârnați de casă! Secretul pe care măcelarii ți-l vor dezvălui contra cost. Noi ți-l spunem GRATIS!

Cârnații de casă: un adevărat deliciu de sezon, pe care orice român îi așază pe masă în ziua de Crăciun! Sunt extraordinari de buni, iar dacă nu se adaugă șuncă prea multă în compoziția lor și nu se combină decât cu legume, pot fi chiar sănătoși!

Cârnații de casă: un adevărat deliciu de sezon, pe care orice român îi așază pe masă în ziua de Crăciun! Sunt extraordinari de buni, iar dacă nu se adaugă șuncă prea multă în compoziția lor și nu se combină decât cu legume, pot fi chiar sănătoși!

În general, se pregătesc după tăierea porcului, însă se pot cumpăra si gata facuți, din magazine sau de la târgurile de alimente tradiționale. Iată rețeta pe care o poți încerca direct la tine acasă!

Pentru a nu fi seci, se adaugă zeama de la carne, un secret pe care puține dintre gospodine îl știu!

INGREDIENTE

1,5 kilograme carne de porc grasă

2 metri maţe de porc

40 de grame de usturoi

30 de grame de sare

8 grame de piper

25 de grame de boia dulce

250 ml supă de carne cu oase

1 lingură de cimbru uscat (opţional)

CUM SE PREPARĂ

  • Carnea de porc se spală, se toacă în mașina de tocat și se dă deoparte.
  • Se pregătesc condimentele: boiaua, sarea, cimbrul și se curăță usturoiul.
  • Intestinele de porc se întind și se suflă prin ele. Se așază un cap al mațului pe pâlnia mașinii de tocat, pentru că astfel se umplu mațele cu carne.
  • Atenție, însă! Nu se pune decât pâlnia de umplut carnați la mașina de tocat, nu și cuțitele pentru tăiere.
  • Pașii pe care trebuie să îi urmați în prepararea cârnaților de porc:
  • Spălaţi bine maţele (intestinele de porc).
  • Tocaţi carnea împreună cu grăsimea.
  • Amestecaţi carnea cu sarea, piperul măcinat, boiaua de ardei , cimbrul şi zeama de carne cu usturoi.
  • Frământaţi amestecul până se omogenizează şi adăugaţi treptat zeamă de carne până amestecul devine maleabil.
  • Rulaţi intestinul de porc pe dispozitivul conic, special, al maşinii de tocat carne (electrică sau mecanică).
  • După ce tot intestinul a fost rulat pe dispozitivul pentru cârnaţi, faceți un nod în capătul acestuia.
  • Introduceţi carne în maşina de tocat şi umpleţi treptat intestinul de porc.
  • Împungeţi cârnaţii din loc în loc pentru a elimina golurile de aer şi a permite cârnaţilor să se zvânte.

POFTĂ BUNĂ!

Sursă rețetă: voceabiz.ro

Foto: a1.ro

Cum arată Gina Pistol fără pic de machiaj? La cât e de frumoasă, nu are deloc nevoie să ajungă „la cuțitele” esteticianu... Chef Florin Dumitrescu, pus în încurcătură! Temutul jurat a fost prins într-o ipostază ce i-a lăsat mască pe fani!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x