Antena Căutare

Deliciu oriental! Aceasta este cea mai bună rețetă de mâncare de vinete cu năut!

Te-ai săturat de rețetele obișnuite și vrei să încerci un preparat cu adevărat gustos și sănătos? Atunci tot ce ai de făcut este să pui mâna pe o tigaie și să gătești o mâncare de vinete cu năut, un deliciu oriental de care te vei îndrăgosti imediat. 

Te-ai săturat de rețetele obișnuite și vrei să încerci un preparat cu adevărat gustos și sănătos? Atunci tot ce ai de făcut este să pui mâna pe o tigaie și să gătești o mâncare de vinete cu năut, un deliciu oriental de care te vei îndrăgosti imediat.

Dacă vrei să încerci această mâncare extrem de apreciată în țările arabe vei avea nevoie de câteva ingrediente, pe care le poți găsi la orice magazin. Nu te costă mult, dar rezultatul este unul spectaculos.

Pentru a pregăti această rețetă de mâncare de vinete cu năut vei avea nevoie de câteva ingrediente:


  • o ceapă
  • câțiva căței de usturoi
  • 2 vinete
  • o mână de pătrunjel
  • un pumn de boabe de năut (fierte)
  • sare și piper
  • două roșii tocate

Cum se pregătește rețeta noastră de mâncare de vinete cu năut?

Extrem de simplu și rapid! Începem prin a felia vinetele și a le pune la rumenit în tigaia grill, într-o lingură de ulei. Noi am ales să folosim o tigaie Regis Stone Griddle Pan, fiindcă învelișul special, antiaderent, previne lipirea alimentelor și nu trebuie să folosim mult ulei pentru ca vinetele să se rumenească frumos, de parcă ar fi făcute la un grătar cu cărbuni.

Apoi tocăm mărunt ceapa și usturoiul și adăugăm totul peste vinete. Când ceapa devine sticloasă putem adăuga cele două roșii tocate mărunt.

Dacă dorim să avem mai mult sos atunci putem adăuga și o ceașcă sau două de apă. Spre final punem peste amestecul din tigaie și boabele fierte de năut. Asezonăm cu sare și piper după gust, presărăm pătrunjelul tocat mărunt și asta e tot! Mâncarea este gata, numai bună pentru a fi servită la prânz sau la cină.

Trucul bucătarului: Această rețetă merge de minune servită fie cu pâine, fie cu o garnitură de orez basmati fiert.

Mâncarea noastră de vinete cu năut s-a făcut imediat, fără prea multe bătăi de cap, fiindcă am folosit o tigaie Regis Stone Griddle Pan. Nu a fost nevoie să folosim mult ulei și nici să amestecăm în mod constant, totul datorită bazei din oțel inoxidabil ce permite distribuirea uniformă a căldurii.

Învelișul antiaderent ne-a permis să păstrăm nu doar aspectul plăcut al legumelor, ci și sucurile nutritive ale acestora.

Am gătit simplu și rapid, fără urme de arsură și fără miros de ars! Concurenții de la emisiunea „Chefi la cuțite” se bazează mereu pe ajutorul oferit de produsele din gama Regis Stone, fiindcă acestea le pun cel mai bine în valoare talentul culinar. Nu mai sta pe gânduri și ia-ți o tigaie cu adevărat specială, cu care poți face oricând spectacol în bucătărie!

Și nu uita! Poți să câștigi o astfel de tigaie dacă participi la cel mai tare concurs al momentului! Intră pe pagina emisiunii „Chefi la cuțite” și dotează-ți bucătăria cu un produs Regis Stone!

Pavlova cu cremă de mascarpone, fructe din compot și fructe confiate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x