Antena Căutare

Deliciu pentru masa de Paște! Pulpă de miel cu muștar, rețetă recomandată de Chef Sorin Bontea

"Eu sunt adeptul meselor de sărbătoare tradiționale. Astfel, de paște sunt nelipsite bucatele cu care suntem obișnuiți boi, românii, de la friptură de miel, la bdob și ouă roșii. Vă voi împărtăși în cele ce urmează care sunt pașii pe care îi respect eu atunci când gătesc pentru ai mei această friptură. Ingredientele secrete sunt muștarul de Dijon și legumele", este mesajul lui Chef Sorin Bontea pentru toate gospodinele care caută o sursă de inspirație pentru masa de Sărbători.

"Eu sunt adeptul meselor de sărbătoare tradiționale. Astfel, de paște sunt nelipsite bucatele cu care suntem obișnuiți boi, românii, de la friptură de miel, la bdob și ouă roșii. Vă voi împărtăși în cele ce urmează care sunt pașii pe care îi respect eu atunci când gătesc pentru ai mei această friptură. Ingredientele secrete sunt muștarul de Dijon și legumele", este mesajul lui Chef Sorin Bontea pentru toate gospodinele care caută o sursă de inspirație pentru masa de Sărbători.

Pulpă de miel cu muștar

Ingrediente:

  • Pulpă de miel fără os
  • Muștar de Dijon
  • Câteva felii de pâine albă toast
  • Vin alb sec
  • Rozmarin proaspăt
  • Salvie proaspătă
  • Pătrunjel proaspăt
  • 2 căței de usturoi
  • Ulei de măsline
  • Câteva legume pentru a face un pat în tigaie – ceapă, morcov, țelină

Mod de preparare:

Pulpa de miel dezosată se leagă cu sfoară și se strânge, ca să devină precum un rulou. Se dă cu sare și cu piper, apoi se pune în tigaia încinsă și se lasă doar ca să prindă culoare, i se dă față pe toate părțile (fără ulei, pentru că are deja grăsime). Apoi se lasă carnea să se răcească, se dă cu muștar de Dijon în care am pus puțin vin alb sec, apoi se acoperă cu un mix din miez de pâine alba toast, rozmarin, salvie și pătrunjel tocate mărunt, usturoi tocat mărunt, ulei de măsline. Asta e de fapt „îmbrăcămintea” pentru ruloul de carne. Se dă apoi la cuptor, la foc mic spre mediu, pe pat de legume (după preferințe, tăiați ceapă, morcov și țelină și faceți un pat pe fundul tăvii). Friptura se servește cu salată verde și ceapă verde sau cu piure de cartofi cu usturoi sau piure de cartofi cu trufe.

Poftă bună!

Cea mai iubită emisiune culinară revine pe Antena 1 din 9 aprilie cu cel de-al cincilea sezon, un sezon ,,de poveste”, ce va dezvălui experiențele, dar și motivațiile fiecărui concurent. În spatele farfuriilor misterioase de pe banda misterelor se vor afla personaje speciale, ce speră ca ,,Chefi la cuțite” să se transforme într-un capitol important din viața lor.

Arena culinară a sezonului 5 va expune cele mai frumoase povești ale oamenilor ce au trecut pragul bucătăriei ,,Chefi la cuțite”. Gustul, plating-ul și combinațiile preparatelor vor dezvălui amănunte importante despre concurenți, iar fiecare farfurie va fi ca un jurnal deschis prin care chefii își pot cunoaște viitorii ucenici.

Succes garantat pentru masa de Paște! Ciolan de berbec, rețetă recomandată de Chef Cătălin Scărlătescu... Deliciu culinar pentru masa de Paște! Plăcintă de berbecuț, rețetă recomandată de Chef Florin Dumitrescu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x