Antena Căutare

Deshidratarea și uscarea fructelor și legumelor. Care sunt diferențele?

Inițial folosite doar pentru conservarea pe termen lung a legumelor și a fructelor, în lipsa aparatelor frigorifice, deshidratarea produselor vegetale a revenit de câțiva ani în atenția celor pasionați de bucătărie.

Inițial folosite doar pentru conservarea pe termen lung a legumelor și a fructelor, în lipsa aparatelor frigorifice, deshidratarea produselor vegetale a revenit de câțiva ani în atenția celor pasionați de bucătărie. Multe dintre rețetele inedite ale chefilor de pretutindeni conțin fructe sau legume deshidratate, extrem de gustoase, pline de vitamine și frumos colorate. Dacă și tu ai o pasiune pentru gătit și îți place să reinventezi feluri de mâncare sau să testezi arome speciale, te invităm să afli mai multe despre cele două procese de conservare a fructelor și legumelor, care s-ar putea să revoluționeze gustul mâncărurilor tale.

Ce este deshidratarea fructelor și a legumelor?

Deshidratarea fructelor sau a legumelor este un proces realizat artificial, prin încălzirea și ventilarea unui spațiu, care faciliează eliminarea mai rapidă a conținutului de apă din fructe, legume sau ierburile pe care dorim să le deshidratăm. În procesul de deshidratare fructele (de exemplu o felie de lămâie, portocală, măr sau roșie) sunt puse pe niste tavi, iar acolo o cantitate de căldură suficientă, va asigura vaporizarea totală sau parțială a umidității în aerul încălzit de către rezistența aparatului. Tehnologia permite realizarea procesului într-un timp relativ scurt (câteva ore), în comparație cu uscarea naturală la soare (câteva zile). Noi îți recomandăm să încerci deshidratoarele pentru fructe și legume de la biovita.ro și să te bucuri de preparate delicioase indiferent de sezonul în care te afli.

Cum se mai poate face uscarea legumelor și a fructelor?

În trecut, uscarea la soare era cea mai comună metodă de conservare a fructelor și legumelor, acestea fiind acoperite de o țesătură rară, care permitea pătrunderea căldurii și a aerului, dar proteja alimentele de insecte și păsări. Singurul inconvenient al acestei practici este că rezultatul apare după mai multe zile de expunere la temperaturi calde.

Cu ajutorul unui deshidrator, eliminarea apei se va realiza mult mai rapid decât prin uscarea la soare. Cele mai des deshidratate fructe şi legume sunt merele, prunele, caisele, perele, strugurii, păstăile de fasole, hribii, ardeii, morcovii, păstârnacul, pătrunjelul, țelina, ceapa, cartofii, mărarul, frunzele de țelină, cimbru sau usturoiul.

Concluzie

Deshidratarea alimentelor este un bun obicei alimentar, care poate ajuta sanatatii dar si portmoneului tău. Deoarece sunt atât de multe oferte de deshidratoare pe piață, nu ar trebui să fie foarte dificil să găsești unul care nu e nici foarte scump, dar care face o treabă bună conform așteptărilor tale. Dacă nu ai încă un deshidrator și ești în căutarea unuia, poți să arunci o privire și la aceste deshidratoare de fructe și legume de la Biovita.

Sursa foto: https://pixabay.com/en/mason-jars-dehydrated-fruit-oranges-2742757/

Trimestrul trei de sarcină - Tot ce trebuie să știi, de la A la Z... Astenia de toamnă, starea pe care mulți o ignoră. Cum o recunoști și cum o tratezi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x