Antena Căutare

Echinocțiul de primăvară 2020. Semnificații astrale și cum suntem afectați

Echinocțiul de primăvară 2020 a avut loc astăzi, la primele ore ale dimineții. Oficial, în emisfera de nord, a început primăvara astronomică, care durează aproximativ 92 de zile.

Echinocțiul de primăvară 2020. Semnificații astrale și cum suntem afectați
Echinocțiul de primăvară 2020. Semnificații astrale și cum suntem afectați | Pixabay

Echinocțiul de primăvara 2020 a avut loc vineri, 20 martie, la ora 5:49, ora României. Este momentul când se spune că „ziua este egală cu noaptea”, adică orele de lumină sunt egale cu orele de întuneric.

În emisfera sudică a Pământului, fenomenul este invers, acest moment marcând începutul toamnei astronomice, în regiunile polare, în emisfera nordică, începe lunga zi polară, iar în cea sudică începe noaptea polară, care vor dura, fiecare, câte 6 luni.

Semnificațiile echinocțiului de primăvară:

  • Pentru cei mai multi dintre oameni, semnificatia echinoctiului este începul primaverii, mai exact de acum vor începe să se întoarcă păsările migratoare;
  • De asemenea, 20 martie este ziua în care soarele răsare fix de la est și apune fix la vest;
  • Este ziua în care Soarele se mișcă în linie dreaptă. La amiază soarele se găsește la înălțime medie deasupra orizontului sud-est;

Citește și: Cum ne este afectată sănătatea de echinocțiul de primăvară! Tot ce trebuie să știi despre fenomenul astronomic

Echinocțiul de primăvară marchează perioada in care florile incep sa-si deschida petalele. Am depasit iarna, acum este timpul pentru dezvoltare si noi inceputuri. Energia primaverii inseamna trecerea de la Sinele Interior la Manifestarea externa. Inseamna rejuvenare si nastere – un nou start in vietile noastre.

Echinocțiul de primăvară este momentul în care Soarele, în mișcarea sa aparentă anuală, trece prin punctul de intersecție al eclipticii cu ecuatorul ceresc, ziua fiind egală cu noaptea în orice loc de pe Pământ.

Citește și: Echinocțiu de primăvară 2020 și tot ce trebuie să știi despre însemnătatea acestei zile

Există două astfel de fenomene: echinocțiul de primăvară și echinocțiul de toamnă.

Prima dată este momentul când Soarele traversează ecuatorul ceresc trecând din emisfera cerească sudică în cea nordică, în jurul datei de 21 martie, reprezentând echinocțiul de primăvară în emisfera nordică și echinocțiul de toamnă în cea sudică.

Acest punct de intersecție a eclipticii cu ecuatorul ceresc se numește punctul vernal. Punctul vernal este folosit pentru denirea coordonatelor astronomice ecuatoriale.

Citește și: Echinocţiul de primăvară. Momentul care marchează sfârşitul iernii astronomice

Al doilea echinocțiu al anului este momentul când Soarele traversează ecuatorul ceresc trecând din emisfera cerească nordică în cea sudică, în jurul datei de 23 septembrie, reprezentând echinocțiul de primăvară în emisfera sudică și echinocțiul de toamnă în emisfera nordică. Punctul de intersecție din acest moment al eclipticii cu ecuatorul ceresc se numește punctul autumnal.

„Nu-mi pot abandona iubirea vieții”. Doi bătrânei au sărbătorit 67 de ani de căsnicie separați de un geam: „Nu sunt feri... Nimic de coronavirus. Povestea lui Ioan Tăutu, primul român opărit cu cafea. ”Au sorbit felegeanul, ca pe altă băutură!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x