Antena Căutare

Fasole verde la borcan, conservată în saramură

Este piața plină de fasole verde de toate soiurile, iar prețul este atrăgător? Să profităm din plin și să ne umplem cămările pentru mai târziu cu Fasole verde la borcan, conservată în saramură!

Fasole verde la borcan, conservată în saramură
Fasole verde la borcan, conservată în saramură

Este piața plină de fasole verde de toate soiurile, iar prețul este atrăgător? Să profităm din plin și să ne umplem cămările pentru mai târziu cu Fasole verde la borcan, conservată în saramură!

Putem să ne umplem cămările și cu Mazăre pentru iarnă, la borcan, sau cu Dovlecei în saramură la borcan, pentru iarnă.


Ingrediente pentru Fasole verde la borcan, conservată în saramură

  • 5 kg păstăi de fasole verde
  • 8 l apă
  • 4 linguri sare pentru murături

Mod de preparare Fasole verde la borcan, conservată în saramură

Se pune un vas cu apa la fiert, iar când începe să clocotească, se adăugă sarea amestecând până se dizolvă.
Imediat, se adaugă fasolea verde curățată de capete și bine spălată.
Se lasă să fiarbă 3-4 minute, apoi se stinge focul.
Se scurge fasolea verde și se adaugă în borcanele sterilizate în prealabil, presând ușor păstăile, ca să încapă cât mai multe.
Se gustă saramura și dacă mai necesită sare, se mai adaugă, amestecând-o bine să se dizolve.
Se adaugă saramura peste păstăile din borcane, se înfiletează capacele și se dau la cuptor pentru 5 minute, sau se fierb într-un vas cu apă fierbinte, pentru 2-3 clocote, apoi se lasă să se răcească lent, în cuptor, sau în apa în care au fiert.
După ce s-au răcit definitiv, se trec în cămară.
Fasolea verde astfel conservată se poate folosi la salate, sau la diverse mâncăruri.
Nu necesită conservant, dacă borcanele sunt bine sterilizate și capacele bine înfiletate, fasolea verde conservată se păstrează chiar 2-3 ani, la loc răcoros.

Dovlecei în saramură la borcan, pentru iarnă... Somon cu creveți tempura, cușcuș, piure de mango și salsa cu ananas...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x