Antena Căutare

Friptură de vită cu paste scăldate într-un sos delicios de hribi - Rețeta lui Vlăduț

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, ne îmbie cu o delicioasă și apetisantă rețetă de friptură de vită cu paste scăldate într-un sos delicios de hribi, rețetă pe care a denumit-o "Trufandale din pădure".

Friptură de vită cu paste scăldate într-un sos delicios de hribi - Rețeta lui Vlăduț
Friptură de vită cu paste scăldate într-un sos delicios de hribi

Este o rețetă de sezon cu hribi de pădure proaspăt culeși, preparați într-un sos delicios de vin cu usturoi și smântână, alături de o friptură fragedă și foarte aromată.

Ce ne trebuie pentru Rețeta Friptură de vită cu paste scăldate într-un sos delicios de hribi :


  • hribi proaspeți
  • 1/2 ceapă
  • paste fusiforme
  • antricot de vită
  • bacon crud uscat și afumat
  • parmezan
  • 1 pahar de vin alb, demisec
  • 1-2 linguri de smântână fermentată
  • sare și piper
  • 1 cățel de usturoi
  • alune de pădure
  • unt
  • ulei

Cum preparăm Rețeta Friptură de vită cu paste scăldate într-un sos delicios de hribi ?

Hribii se curăță de impurități, se tamponează cu prosoape de hârtie umezite, apoi se taie în cuburi. Se trag la tigaie, în puțin ulei cu un cățel de usturoi, 1/2 ceapă tocată, puțin bacon tăiat cuburi, apoi se sting cu vin. Se lasă să se evapore alcoolul, se asezonează cu sare și piper și se adaugă 1-2 linguri de smântână pentru a se îngroșa sosul, iar la final se presară și puțin parmezan.

Ciotește și: Tot ce trebuie să știm despre Hribi, considerați delicatese din categoria ciupercilor

Pastele se fierb în apă cu sare, se scurg și se adaugă în sos.

Carnea se asezonează cu sare și piper, apoi se trage la tigaie în puțin ulei. Se adaugă o crenguță de vin 1-2 căței de usturoi, iar când se întoarce pe cealaltă parte, se adaugă peste partea rumenită o lingură de unt care se lasă să se topească încet. Carnea se va frăgezi și va rămâne ușor roze la interior.

Vlăduț ne recomandă ca după ce scoatem carnea din sosul în care s-a preparat, s-o lăsăm la odihnit, acoperită cu capac, iar peste ea să așezăm 1-2 căței de usturoi și o crenguță de rozmarin, dar și puțin unt. Carnea va căpăta un gust deosebit și se va frăgezi și mai mult.

Citește și: Rețetă franțuzească de Supă cremă din hribi

Friptura de vită se servește alături de sosul de hribi cu bacon și paste. Se presară și câteva alune de pădure deasupra, coapte și tocate grosier.

Spor și poftă bună!

Pentru a nu pierde detaliile despre preparat și sfaturile lui Vlăduț, accesați materialul video de mai jos, desprins din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani:

Ostropel de pui. Rețetă tradițională de ostropel, ca la mama acasă... Paste cu ton pentru copii. Reteța Ruxandrei Luca de la Neatza...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x