Antena Căutare

Previziune alarmantă pentru România și întreaga lume, de la NASA! A început deja! „Impactul este dramatic!”

O previziune alarmantă a fost făcută pentru România și întreaga lume de către specialiștii de la NASA. Aceștia susțin că fumul dens emanat de incendiile de vegetaţie din Australia va face înconjurul lumii şi va reveni în ţară.

Previziune alarmantă pentru România și întreaga lume, de la NASA! A început deja! „Impactul este dramatic!”
Fumul dens emanat de incendiile de vegetaţie din Australia va face înconjurul lumii. Ilustrație.

NASA a demonstrat, cu ajutorul datelor satelitare, că fumul s-a ridicat în zona inferioară din stratosferă, deplasându-se peste 6.400 de kilometri, în timp ce în Chile a fost consemnat un cer ceţos.

„Este de aşteptat ca fumul să facă cel puţin un circuit complet în jurul globului şi să se întoarcă pe cer deasupra Australiei. În ultima săptămână, sateliţii NASA au observat o cantitate extraordinară de fum injectată în atmosferă în urma incendiilor din Australia şi din dispersarea ulterioară în direcţie estică''', se arată într-un comunicat emis de NASA.

Situaţia la nivelul solului şi în atmosferă este înrăutăţită de furtunile generate de incendiile de vegetaţie, cunoscute sub denumirea de evenimente pirocumulonimbus, ce se produc atunci când umezeala rămâne prinsă în fumul aflat în aerul din zone superioare, mai reci, şi formează un nor care produce fulgere uscate.

Aceste furtuni induse de flăcări au împins fumul în stratosferă permiţându-i astfel să se deplaseze mult mai departe şi să afecteze condiţiile atmosferice din lume.

„Efectelor acelor evenimente - indiferent dacă fumul asigură o răcire sau o încălzire considerabilă a atmosferei, ce se întâmplă în norii subiacenţi - este în prezent obiectul unui studiu intens”, a notat NASA.

Agenţia a adăugat că au fost observate urmări vizibile în zonele învecinate Australiei. „Fumul are un impact dramatic asupra Noii Zeelande, cauzând probleme severe la nivelul calităţii aerului pe teritoriul ţării şi întunecând vizibil zăpada pe vârful munţilor'', se arată în comunicatul NASA, potrivit Agerpres.

Pericolul de incendiu din Australia este cel mai pronunţat în comunităţile rurale, însă calitatea scăzută a aerului continuă să afecteze marile oraşe. Potrivit Victoria Health, Melbourne, al doilea oraş ca mărime din Australia, şi alte zone din statul Victoria aveau marţi cel mai greu de respirat aer din lume, din cauza fumului provenit de la incendiile de vegetaţie.

Incendiile de vegetaţie, active din luna septembrie a anului trecut, au provocat decesul a 27 de persoane, au distrus peste 2.000 de case şi au condus la evacuarea a mii de locuitori.

Mii de persoane s-au adunat vineri în Sydney şi Melbourne solicitând ca premierul să fie demis şi adoptarea unor măsuri privind schimbările climatice, aminteşte Press Association.

Săptămâna trecută, Institutul brazilian de Cercetări Spaţiale a anunţat că fumul de la incendiile australiene de vegetaţie a atins marţi coasta de sud a Braziliei, după ce a trecut peste Argentina şi Chile.

O fetiță din Maramureș este dispărută de 12 ani. Polițiștii nu au abandonat cazul... Transportatori români: Europa cu două viteze începe să fie legalizată prin adoptarea unui pachet de măsuri restrictive...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x