Antena Căutare

Îngrijire peruși. 15 lucruri pe care nu le știai despre acești papagali

Perușul este unul dintre cele mai îndrăgite animale de companie, fiind o pasăre vioaie și foarte prietenoasă. Află mai multe curiozități despre această specie de papagali.

Perușul este unul dintre cele mai îndrăgite animale de companie, fiind o pasăre vioaie și foarte prietenoasă. Află mai multe curiozități despre această specie de papagali.

Perușul este un animal de companie prietenos, pe care orice iubitor de păsări și l-ar dori în casă. Perușii sunt animale curate și istețe. Nu îți vor face prea mare mizerie în casă, sarcina ta fiind aceea de a curăța regulat cușca sa. Aceștia sunt recunoscuți pentru abilitățile lor de vorbire. Ceea ce trebuie reținut este faptul că doar masculii își pot dezvolta această capacitate de a vorbi, reușind să imite cuvinte pe care le aude sau cântecul altor păsări.

Fiind păsări foarte vioaie și active, perușii au nevoie de o colivie cât mai spațioasă. În colivie, trebuie să existe cât mai multe suporturi, pe care să se poată cățăra și odihni. Colivia trebuie să aibă minimum 35 cm pe lungime, 20 cm lățime și cel puțin 40 cm înălțime. Orice dimensiune mai mică va fi în defavoarea animalului tău de companie. Iată câteva lucruri pe care nu le știai despre peruși

15 lucruri pe care nu le știai despre peruși

-Fiind mari amatori de băi, este bine să îi introduci în colivie o tăviță de 4-5 cm adâncime, plină cu apă proaspătă.

-Perușul este cel mai comun papagal de companie originar din emisfera sudică, mai exact din Australia, fiind răspândit pe tot teritoriul acestui continent. Exista peste 5 milioane de exemplare de peruși în toată lumea.

-Peruşilor le place foarte mult să cânte şi să fluiere, în timp ce femelele sunt mai puţin vorbăreţe, dar le place mult să roadă lemn, cartoane, jucării.

-Peruşii sunt cele mai răspândite păsări de companie din lume.

-Cu un dresaj corespunzător, peruşii masculi pot învăţa în medie 100 de cuvinte.

-Peruşii înregistrează 150 de imagini pe secundă, în timp ce oamenii percep doar 16, ca atare vederea noastră este îngrozitor de înceată în comparaţie cu a lor.

- În unele zone ale Australiei, populațiile de peruși sunt atât de numeroase încât afectează grav culturile de cereale, având un efect distructiv asupra acestora.

-Vechimea oaselor de peruşi descoperite în Australia, continentul de origine al peruşilor, arată faptul că aceşti papagali trăiau pe pământ cu mii de ani înaintea oamenilor.

-Inima peruşilor bate de 200 de ori pe minut, iar temperatura corpului este în medie de 38º Celsius.

-Peruşii îşi poate întoarce capul cu 180º, ca bufniţele, ceea ce îi ajută în sălbăticie să se ferească de prădători.

-Au capacitatea de a număra un grup restrâns de obiecte, spre exemplu 3 sau 4.

-Perușul pe care îl întâlnim astăzi în coliviile iubitorilor de păsări a fost creat de ornitologii din Marea Britanie. Masculii au nările colorate în albastru, iar femelele le au de culoare pielii. Acestea sunt păsări care se pretează foarte bine la viața în captivitate, fiind foarte iubite de oameni.

-Un peruș are nevoie, în medie, de 10-12 ore de somn, devenind agitat dacă nu doarme suficient. Pentru a-l ajuta să doarmă, este bine să îi acoperi colivia, astfel încât să fie întuneric atât noaptea cât și dimineața, deoarece chiar și cea mai mică rază de lumină îl poate trezi.

-Pe lângă semințe, fructe și legume, hrana moale poate fi și ea administrată din când în când. Aceasta se prepară dintr-un ou fiert tare, sfărâmat cât mai mărunt cu furculița, un morcov ras cât mai mărunt, care se amestecă cu 2-3 lingurițe de pesmet, griș sau mălai. Se mai adaugă 2-3 lingurițe de coajă de ou râșnită, care conține calciu. Amestecul de hrană moale se ține la frigider și i se dă perușului într-un căpăcel, numai după ce a fost adusă la temperatura camerei.

-Este de preferat să acoperi partea din spate a coliviei cu un şal, ca papagalul să se simtă mai în siguranţă. Dacă este spaţiu liber de jur împrejur, se va teme de diverse pericole care pot veni din toate direcţiile.

Citește și:

Ce trebuie sa stii despre ingrijirea papagalilor

Îngrijirea animalelor de companie pe timp de caniculă. Cum le protejăm

Îngrijire pisici: 6 semne că pisica ta este bolnavă și trebuie să mergi la veterinar

Cele mai sociabile rase de papagali vorbitori. Cât costă și cum îi îngrijim

Sursă foto: zooresita.ro

Cu ce se curăță părul de pisică de pe haine și de pe covor: soluții simple... Dresajul câinilor acasă. Sfaturi de dresaj simple și eficiente...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x