Antena Căutare

Intrarea Maicii Domnului în Biserică 21 noiembrie: Tradiții și superstiții: ce nu ai voie să faci

Intarea Maicii Domnului în Biserică 21 noiembrie: Tradiții și superstiții: ce nu ai voie să faci

Intrarea Maicii Domnului în Biserică 21 noiembrie: Tradiții și superstiții: ce nu ai voie să faci
Intrarea Maicii Domnului în Biserică, a doua sărbătoare importanta din calendarul crestin ortodox al lunii noiembrie 2019

Intarea Maicii Domnului în Biserică din 21 noiembrie este a doua mare sărbătoare de cruce roșie din calendarul creștin ortodox al lunii noiembrie. Este dezlegare la pește în ziua de Ovidenie, o zi cu deosebote tradiții și superstiții pe care credincioșii trebuie să le respecte.

Intrarea în Biserică a Maicii Domnului este sărbătorită an de an, în data de 21 noiembrie, când se împlinesc multe tradiții care atrag norocul, sporul și sănătatea credincioșilor. Există și restricții în această zi importantă din calendarul creștin ortodox, care vorbește despre momentul în care Fecioara Maria, în vârstă de trei ani, a fost adusă de părinţii săi, Ioachim şi Ana, la Templul din Ierusalim.

Intrarea Maicii Domnului în Biserică, Tradiții și superstiții

La țară, fetele care vor să-și afle ursitul, merg la fântâna din sat cu o lumânare albă. La cântatul cocoşului, fiecare fată aprinde lumânarea aşezată pe marginea fântânii şi priveşte în fântână. Pe luciul apei, fata care împlineşte ritualul are șansa să vadă chipul ursitului ei.

Credoincioșii optează pentru bucate de post și preparate din peşte, care sunt aduse înainte la biserică pentru a fi sfințite. Aceste ofrande sunt împărţite copiilor şi săracilor.

În ziua praznicului, la biserică se fac pomeniri pentru cei care au murit în condiţii suspecte, înecaţi şi fără lumânare. În memoria acestora se împart pachete cu peşte, cu fructe şi lumânări sau o candelă.

În anumite localităţi din Nordul ţării, pentru cei care au murit fără lumină, se dau de pomană plăcinte cu dovleac şi câte o lumânare albă pentru că, potrivit tradiţiei, lumânarea albă, dincolo de ultimul hotar al vieţii, nu se stinge niciodată.

Ce nu ai voie să faci de Intrarea Maicii Domnului în Biserică

1. De intrarea Maicii Domnului în Biserică nu este bine să uiți de copiii sărmani și de cei nebotezați

Cei care se îngrijesc de oamenii aflați în nevoi și nu aprind o lumânare sau nu spun o rugăciune pentru aceștia în ziua Intrării în Biserică a Maicii Domnului, vor fi lipsiți de o serie de bucurii, spun tradițiile de la sate. Tot astăzi se aprind lumânări atât pentru copiii care nu au fost botezați, cât și pentru cei morți.

2. Nu se lucrează cu lâna

Nu se lucrează cu lâna deoarece orice activitate de oierit ori de prelucrarea lânii este interzisă în cursul acestei zile deoarece se spune că în acest mod sunt protejate animalele.

3. Nu se spală haine

Fiind o sărbătoare de cruce roșie, orice activitate legată de gospodărie se suspendă.

4. Nu este bine să fii supărat

În această sărbătoare se spune că este vorba despre iertare și inițierea împăcării deoarece de Ovidenie nu este bine să fii supărat.

Citește și:

Intrarea Maicii Domnului în Biserică 21 noiembrie 2019: Rugăciunea care îți împlinește orice dorință

Calendar ortodox 19 noiembrie. Pomenirea Sfântului Mucenic AZI, făcător de minuni și a Sfântului Varlaam... Intrarea Maicii Domnului în Biserică 21 noiembrie 2019: Rugăciunea care îți împlinește orice dorință...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x