Antena Căutare

Îți plac rețetele vechi, de pe vremea bunicii? Încearcă ”Cornulețele fragede cu smântână”, un adevărat deliciu, foarte ușor de făcut!

Îți plac rețetele vechi de pe vremea bunicii? Aruncă un ochi pe cea de ''Cornulețe fragede cu smântână)'', publicată în volumul ''Dulciuri", în 1936, carte scrisă de doamna Maria General Dobrescu.

Îți plac rețetele vechi de pe vremea bunicii? Aruncă un ochi pe cea de ''Cornulețe fragede cu smântână)'', publicată în volumul ''Dulciuri", în 1936, carte scrisă de doamna Maria General Dobrescu.

INGREDIENTE:

Proporții: 250 gr unt proaspăt,

2 și jumătate dl. smântână,

500 gr. făină,

puțină sare

Se frământă bine și se întinde aluatul pătrat. Apoi se strânge, aducându-se părțile vis-a-vis până la mijloc așa ca un șervet. Se lasă o oră la rece. Se întinde aluatul și se strânge iarăși dându-se la rece. Se întinde apoi subțire ca o muchie de cuțit, se taie fâșii, apoi carouri și ele în triunghiuri, iar fiecare triunghi se unge cu marmeladă sau se umple cu nuci, se sucesc în formă de cornulețe și se dau la copt. E bine ca aluatul să fie făcut de seara.

Rețeta secretă a cremei din bomboanele Raffaello, dezvăluită de un angajat! Un deliciu pe care nu trebuie să ți-l interz... Foaie verde din povești, ALIVENCI MOLDOVENEȘTI! Cea mai simplă rețetă a desertului preferat de însuși Ștefan cel Mare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x