Antena Căutare

Kunafe Nabulsia, sau Tăiței de cataif

Nu ezitați să încercați rețeta „Kunafe Nabulsia”, sau „Tăiței de cataif”, un desert turcesc de cave vă veți îndrăgosti instant.

Kunafe  Nabulsia, sau Tăiței de cataif
Kunafe Nabulsia, sau Tăiței de cataif

Nu ezitați să încercați rețeta „Kunafe Nabulsia”, sau „Tăiței de cataif”, un desert turcesc de cave vă veți îndrăgosti instant.


Ingrediente pentru rețeta Kunafe Nabulsia, sau Tăiței de cataif

  • 500 g zahăr
  • 200 g unt
  • 1 lămâie
  • sare de lămâie
  • 4-5 picături colorant alimentar roșu
  • 250 g brânză ricotta
  • 1 l lapte integral
  • 500 ml smântână lichidă
  • 500 g brânză akkawi
  • 350 g mozzarella
  • șofran
  • unt ghee
  • 100 g fistic măcinat
  • 500 g tăiței de kataif proaspeți
  • 12 linguri apă de trandafiri
  • 12 linguri apă din flori de portocal

Mod de preparare pentru rețeta rețeta Kunafe Nabulsia, sau Tăiței de cataif

Se pun la desărat: brânză akkawi și mozzarella feliată pentru minim 4 ore, schimbându-se apa de câteva ori.

Se prepară siropul. Într-o cratiță, pe foc, se pune apa cu zahărul să se dizolve și se aduc în punctul de fierbere. Se adaugă zeamă de lămâie, sarea de lămâie și se mai fierbe pentru 12 minute fără să se amestece. La final se adaugă 4 linguri din apă de trandafiri și 4 linguri apă de flori de portocal și se mai fierbe maxim 1 min, apoi se lasă la răcit.

Untul de topește pe foc într-o crăticioară împreună cu ghee-ul.

Se pregătește tava pentru copt: se unge cu unt topit (4-5 linguri) + 5 picături colorant alimentar roșu + un praf de șofran. Se unge tava cu o pensulă pe toată suprafața și pe margini.

Se preîncălzește cuprtorul la 200 de grade.

Se pun tăiței de kataif mărunțiți într-un castron, se adaugă untul cu ghee topit și se amestecă foarte bine.

Se pune un strat de kataif în tavă, inclusiv pe margini și se presează bine cu palmele.

Se prepară umplutura: brânza akkawi și mozzarella se dau pe răzătoare, se adaugă ricotta, 5 linguri de zahăr, apă de trandafiri și apă de flori de portocal și se omogenizează.

Se așează umplutura în tavă, peste tăiței, se presează bine cu palmele.

Se adaugă restul de tăiței și se acoperă umplutura.

Se introduce tava în cuptorul preîncălzit pentru aproximtiv 45 de minute.

Se prepară crema de caimac (Ashta creăm). Se fierbe laptele integral amestecat cu smântâna lichidă, iar când ajunge la punctul de fierbere, se adaugă zeamă de la o lămâie.

Când începe să se coaguleze, se adaugă 3 linguri de apă de trandafiri și 3 linguri de apă de flori de portocal. Se adună cu spumieră brânză care se formează și se pune în sită la scurs. Se da la rece.

Când prăjitura este gata (devine galben-aurie) se scoate din cuptor, se răstoarnă pe o tavă.

Se toarnă siropul răcit, cât prăjitura încă este fierbinte.

Se decorează cu crema Ashta și fistic mărunțit.

Se servește fierbinte, pentru ca brânză din interior să fie moale și elastică.

Biban de mare cu piure de conopidă și trufe... Somon în crustă de nuci cu sos din coajă de lămâie și caviar de lime...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x