Antena Căutare

O altfel de lasagna, mai simplă şi mai gustoasă: Lasagna cu spanac şi brânzeturi

Reţetele de lasagna sunt gustoase chiar şi fără umplutura de carne, iar combinaţia acestei reţete de lasagna cu spanac şi brânzeturi este una deosebită şi mult îndrăgită.

O altfel de lasagna, mai simplă şi mai gustoasă: Lasagna cu spanac şi brânzeturi
Lasagna cu spanac şi brânzeturi

Reţetele de lasagna sunt gustoase chiar şi fără umplutura de carne, iar combinaţia acestei reţete de lasagna cu spanac şi brânzeturi este una deosebită şi mult îndrăgită.

Ingrediente pentru reţeta de lasagna cu spanac şi brânzeturi


  • 1 pachet foi de lasagna
  • 450 gr spanac congelat
  • 250 gr brânză telemea, sărată
  • 250 gr brânză de vaci, proaspătă
  • 50 gr unt
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • 5 căței de usturoi
  • 1 ceapă, mai mică
  • câteva frunze de busuioc
  • 3-4 fire de pătrunjel verde
  • 3-4 fire de mărar verde
  • 300 gr sos de roşii
  • 1-2 căţei de usturoi
  • frunze de busuioc
  • sare
  • piper
  • 150 gr cașcaval afumat
  • 2 ouă
  • sare
  • piper

Mod de preparare pentru reţeta de lasagna cu spanac şi brânzeturi

Punem sosul de roșii la fiert cu 1-2 căţei de usturoi, frunzele de busuioc, sare şi piper, până scade şi devine consistent.
Pentru umplutura de spanac cu brânzeturi, se topește untul în uleiul încins și se călește ceapa tocată mărunt, împreună cu 3 căței de usturoi tocați rondele.
Adăugăm spanacul tocat mărunt și amestecăm bine ingredientele, să se pătrundă uniform. Le lăsăm câteva minute pe foc, apoi, după ce se temperează ușor, adăugăm brânza telemea, rasă, brânza proaspătă, scursă și verdețurile tocate.
Foile de lasagna le hidratăm în apă clocotită, cu puțină sare, conform instrucțiunilor de pe pachet.
Într-un vas de yena încăpător, uns cu puțin unt la bază, punem mai întâi, un strat subțire din sosul de roșii.
Așezăm 3-4 foi de lasagna, apoi un strat din amestecul de spanac și brânzeturi.
Urmează alte 3-4 foi de lasagna, un strat din sosul de roșii, iar foi de lasagna și restul de brânzeturi cu spanac, amestecate cu sosul de roșii rămas.
Dăm lasagna cu spanac și brânzeturi la cuptor pentru 15 minute, la 180 de grade.
Între timp, amestecăm cele două ouă cu un praf de sare și unul de piper, iar din cașcaval împletim frumos un grilaj.
Scoatem lasagna cu spanac și brânzeturi din cuptor, adăugăm ouăle deasupra și răsturnăm grilajul de cașcaval peste ele.
Dăm din nou vasul la cuptor, pentru 10-12 minute, sau până când ouăle se gătesc și formează o crustă, împreună cu cașcavalul.
Lăsăm lasagna cu spanac și brânzeturi să se tempereze ușor, apoi o porționăm și o servim cu mare poftă.

Rețetă de aperitiv rapid: Rulouri din foietaj cu șuncă și cașcaval...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x