Antena Căutare

Lutenitsa, un preparat similar cu zacusca, specific bucătăriei bulgăreşti

Lutenitsa, un preparat similar cu zacusca, specific bucătăriei bulgăreştipoate fi servită caldă, cu mămăliguță, dar este bună și rece, ca orice zacuscă.

Lutenitsa, un preparat similar cu zacusca, specific bucătăriei bulgăreşti
Lutenitsa

Lutenitsa, un preparat similar cu zacusca, specific bucătăriei bulgăreşti. Poate fi servită caldă, cu mămăliguță, dar este bună și rece, ca orice zacuscă.


Ingrediente pentru rețeta Lutenitsa, un preparat similar cu zacusca, specific bucătăriei bulgăreşti

  • 1 kg de roșii foarte coapte
  • ½ ardei capia
  • 4 vinete
  • 2-3 cepe albe
  • sare
  • piper
  • 1 pungă de mălai extra
  • ulei
  • 50 gr zahăr

Mod de preparare pentru rețeta Lutenitsa, un preparat similar cu zacusca, specific bucătăriei bulgăreşti

Vinetele și ardeii se coc pe grătar, la fel și roșiile, apoi se curăță, se toacă în cuburi și se amestecă.

Ceapa se toacă mărunt și se freacă cu sare, apoi se adaugă peste celelalte ingrediente. Se amestecă cu ulei și se asezonează gustul cu sare, piper și, opțional, cu zahăr.

Se prepară o mămăliguță clasică și se servește cu salata de legume coapte.

File de ton cu piure de avocado și pepene marinat... Piept de rață cu piure de cartofi dulci...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x