Antena Căutare

Mesaje și urari de La mulți ani de Sf Muceniță Tatiana, 12 ianuarie

Sfânta Muceniță Tatiana, 12 ianuarie. Mesaje și urari de La mulți ani de Sf Muceniță Tatiana

Mesaje și urari de La mulți ani de Sf Muceniță Tatiana, 12 ianuarie
la multi ani de sf mucenita tatiana | doxologia

Sfânta Muceniță Tatiana, 12 ianuarie. Mesaje și urari de La mulți ani de Sf Muceniță Tatiana. Pe 12 ianuarie, Biserica Ortodoxă Română o prăznuiește Sf Muceniță Tatiana, considerată ocrotitoarea tinerilor. Multe românce îi poartă numele, așadar nu ezita să le faci o urare prietenelor de ziua onomastică.

Calendar ortodox 12 ianuarie. Sfânta Muceniță Tatiana

Sfânta Muceniță Tatiana a trăit pe vremea împăratului Alexandru Sever, în secolul al treilea. Refuză să se căsătorească, alegând să rămână virgină și credincioasă. Datorită vieții exemplare, este inclusă în rândul diaconițelor de la Biserică din Roma, în ciudă vârstei fragede, 15 ani.

Sf Muceniță Tatiana este dusă în templul zeului Apolo pentru a aduce jertfă în numele acestuia. Totuși, Tatiana în loc de a-l cinsti pe acesta, se rugă la Mântuitor. Iar în urmă rugăciunilor sale, pământul se cutremură iar statuile zeului și o bună parte a templului au căzut că secerate.

Sf Muceniță Tatiana este supusă la chinuri pentru credința sa, devenind pradă animalelor sălbatice.

Capul Sfintei Tatiana poate fi văzut la Catedrală mitropolitană din Craiova, în raclă în care se găsesc și moaștele Sfântului Ierarh Nifon, patriarh al Constantinopolului și ale Sfinților Mucenici Serghie și Vah. Sfânta Muceniță Tatiana este considerată ocrotitoarea tuturor tinerelor.

Mesaje și urari de La mulți ani de Sf Muceniță Tatiana! La mulți ani, Tatiana!

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

La mulți ani, Tatiana! Semnificația numelui

Tatiana este un nume de origini latine și sabine, un diminutiv feminin al numelui "Tatius". Titus Tatius a fost numele regelui sabinilor, un trib italic din apropierea Romei. Deoarece românii i-au întâlnit pe sabini, numele a rămas în folosință în Romă Antică și în primele secole ale Creștinismului, la fel și dimnutivele Tatianus și Tatiana. Numele a dispărut în Europa Vestică, dar a rămas în lumea elenă și pe teritoriul Rusiei de astăzi.

Cele care poartă numele de "Tatiana" sunt generoase, spontane, vesele și optimiste.

Tatiana este înțelegătoare, mai ales cu nevoile celor din jur, este interesată de artă, muzică, dans și orice de natură artistică, fiind posibil să devină o foarte bună interpretă. Face promisiuni cu ușurință, dar îi este greu să le respecte pe toate!

Calendar ortodox 12 ianuarie. Sf Muceniță Tatiana, ocrotitoarea tinerilor... Când pică Postul Paștelui în 2019 și ce trebuie să știi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x