Antena Căutare

Muschiuleț de vită cu polenta cu verdețuri și sos salsa roja

Constantin Popoiu, un fotograf de 28 de ani din București a venit la Chefi la cuțite în sezonul 8 cu o rețetă spectaculoasă de mușchiuleț de vită cu polenta cu verdețuri și sos salsa roja, o combinație de igrediente ce au dat foarte bine în farfurie.

Muschiuleț de vită cu polenta cu verdețuri și sos salsa roja
Muschiuleț de vită cu polenta cu verdețuri și sos salsa roja

Constantin Popoiu, un fotograf de 28 de ani din București a venit la Chefi la cuțite în sezonul 8 cu o rețetă spectaculoasă de mușchiuleț de vită cu polenta cu verdețuri și sos salsa roja, o combinație de igrediente ce au dat foarte bine în farfurie.

Iată ingredientele pentru Rețeta de muschiuleț de vită cu polenta cu verdețuri și sos salsa roja:


  • 1 kg mușchiuleț de vită
  • 1 grenguță de rozmarin
  • 100 gr unt
  • sare și piper
  • coriandru
  • Pentru salsa roja:
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 kg roșii
  • 200 gr ardei iuți
  • 300 gr ceapă
  • 2 căpățâni de usturoi
  • Pentru polenta cu verdețuri:
  • 400 gr mălai
  • 1 lingură sare
  • 1 l lapte
  • 2 legături de pătrunjel verde
  • 2 legături de ceapă verde
  • 50 gr unt

Mod de preparare pentru Muschiuleț de vită cu polenta cu verdețuri și sos salsa roja

Se pune puțin unt într-o tigaie și se asteaptă sa se încingă. Se pune muschiulețul de vită alături de o crenguță de rozmarin, și se lasă câte 2 minute pe fiecare parte. După aceea se introduce în cuptorul încins. pentru 8-10 minute, la 200 de grade. Se scoate muschiulețul și se lasă să se odihnească 10 minute, acoperit, î inainte de a fi servit.

Citește și: Rețeta Rulouri din piept de pui cu piure de păstârnac

Intre timp se prepară polenta cu verdețuri. Se pune laptele la fiert cu sare, iar când începe să fiarbă se adaugă mălaiul, și se amestecă intens până absoarbe tot laptele. Se adaugă verdețurile tocate, iar spre final de fierbere, un cub de unt.

Pentru salsa roja, se trec toate ingredientele prin blender, apoi se gătesc într-o tigaie cu ulei de măsline, încins și se asezonează cu sare, piper și coriandru.

Îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!​

Rulouri din piept de pui cu piure de păstârnac... Salată de ardei copți cu muștar și miere. Reţeta lui Vlăduţ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x