Antena Căutare

Negresă cu gem de caise și ciocolată. O prăjitură foarte aromată, cu o textură aerată!

Negresa cu gem de caise și ciocolată, este o prăjitură delicioasă, puternic aromată și cu o textură aerată!

Negresă cu gem de caise și ciocolată. O prăjitură foarte aromată, cu o textură aerată!
Negresa cu gem de caise si ciocolata

Negresa cu gem de caise și ciocolată, este o prăjitură delicioasă, puternic aromată și cu o textură aerată!

Ingrediente

  • 5 ouă medii
  • 150 g unt cu 82% grăsime
  • 50 ml lapte
  • 200 g ciocolată amăruie
  • 100 g zahăr
  • 150 g gem de caise
  • 150 g faină
  • 2 lingurițe esență de migdale
  • 150 g nucă tăiată grosier
  • un praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • fulgi de ciocolată albă, pentru decor

Mod de preparare negresă cu gem de caise și ciocolată

Se pun pe foc, untul cu laptele și ciocolata ruptă și se amestecă continuu, până se obține o cremă omogenă.

Se amestecă ouăle cu puțină sare și zahărul până devin spumoase, apoi se adaugă, în fir subțire, 2/3 din compoziția cu ciocolată, ușor răcită și gemul de caise.

Făina se cerne împreună praful de copt și se încorporează în compoziția de mai sus.

Se adaugă și esența și nucile tocate grosier.

Compoziția de negresă cu gem de caise și nuci se întinde într-o tavă rotundă cu diametrul de 20 cm.

Se coace la 180 de grade pentru 35 de minute.

Se lasă apoi la răcit și se glazurează cu crema de ciocolată oprită.

Se decorează cu fulgi de ciocolată albă.

Miracol gata în doar 30 de minute! Cum se face cea mai bună supă cremă de praz din lume! Rețeta e simplă și rapidă, dar ... Cea mai bună rețetă de pateuri cu carne se face cu doar câteva ingrediente! Care este secretul?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x