Antena Căutare

Nu mai lasă greșelile altora să îți strice vacanța. Ce trebuie să ai mereu în bagajul de mână.

Cel mai bun sfat pe care il putem primi legat de calatorie este sa luam cu noi strictul necesar.Dar ce facem cand nu putem sa condensam o excursie intr-o singura valiza? Ne luam masuri de precautie! Bagajul de mana trebuie sa fie un mini bagaj de cala, in care sa indesam obiectele pe care nu le-am vrea sub nici o forma pierdute.

Nu mai lasă greșelile altora să îți strice vacanța. Ce trebuie să ai mereu în bagajul de mână.
Ce sa ai mereu in bagajul de mana | pexels.com

Cel mai bun sfat pe care îl putem primi legat de călătorie este să luăm cu noi strictul necesar. Ce poate fi mai simplu decât să ai grija unei singure genți pe care să o ai cu tine și la care să ai acces pe toată durata drumului? În felul ăsta, spunem adio taxelor suplimentare, nu mai pierdem timp așteptând să ne apară gențile pe bandă și nu mai trecem prin „trauma” (alegerea termenului nu este deloc o exagerare, cine a avut ghinionul s-o pățească, cu siguranță îmi dă dreptate) pierderii bagajelor.

Dar ce facem când nu putem să condensăm o excursie într-o singură valiză? Ne luăm măsuri de precauție! Bagajul de mână trebuie să fie un mini bagaj de cală, în care să îndesăm obiectele pe care nu le-am vrea sub nici o formă pierdute.

Actele de identitate și banii

Știu, e destul de evident, dar de câte ori nu uităm cele mai banale lucruri? Chiar dacă vacanța ne duce departe de țară, nu vă lăsați tentați să puneți permisul de conducere, sau alte documente de care nu ați avea nevoie, în bagajul de cală.

Banii, cardurile, bijuteriile trebuie să fie și ele mereu la purtător. Gențile ne sunt „verificate” de multe ori pe traseu și sunt destui oameni care ar profita dacă ar găsi ceva mic și valoros.

Medicamentele

Știm clar: nu plecăm de acasa fără să avem rezerva de medicamente care să combată orice neplăcere ar apărea în vacanță. În cazul în care urmați un tratament zilnic, luați cu dumneavoastră dozele pentru întreaga deplasare.

Dacă medicamentele pe care le luați sunt in formă lichidă sau injectabile, rugați-vă medicul de familie să vă elibereze o scrisoare prin care să se certifice necesitatea acestora pentru sănătatea dumneavoastră, în eventualitatea în care ar apărea probleme cu cei de la aeroport.

Obiectele fragile

Oricâtă grijă am avea, oricât de pricepuți am fi la împachetat, dacă cineva îți scapă geanta de la 2 metri, avem toate șansele să avem o mare surpriză când ne-o recuperăm. Laptopurile nu sunt permise în cală, din cauza bateriilor care se pare că ar prezenta un risc de incendiu. Aparatele foto, ipodurile, tabletele, la fel ca banii și bijuteriile, tentează imaginația celor ce poftesc la bunurile altora. Totuși, trebuie să întrebați dacă aceste obiecte sunt acceptate de compania cu care zburați, unele având restricții legate de electronice.

Obiecte de igienă personală

În cazul în care ghinionul lovește și aveți o destinație diferită de cea a bagajelor, este bine să aveți la voi un set de haine curate, deodorant, pastă și periuță de dinți. Practic, esențialul pentru a te descurca până la remedierea situației.

Lucruri care ne relaxează

Călătoriile pot fi plictisisoare. Nu uita să ai la tine o carte, muzica preferată, un rebus, sudoku, orice te ajută să suporți mai ușor și mai plăcut drumul până la destinație.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x