Antena Căutare

Pe 7.7.'77, ateul Nicolae Ceaușescu pupă mâna unui preot, în fața unei biserici! Apoi dă ordin ca fotografiile să dispară!

În primele zile ale lui iulie 1977, Nicolae Ceaușescu își pierde mama, pe Alexandrina, după ce și tatăl său decedase în 1969. Deși vrea să amâne înmormântarea, temându-se de blestemul ziele de 7.7.77, dictatorul vine la Scornicești, pentru a-și lua rămas bun. Ateu convins, Ceaușescu merge la biserică și sărută mâna unui preot. Apoi își dă seama de ”gravitate” și dă ordin ca toate imaginile - video ori audio - să dispară!

În primele zile ale lui iulie 1977, Nicolae Ceaușescu își pierde mama, pe Alexandrina, după ce și tatăl său decedase în 1969. Inițial, vrea să amâne înmormântarea, temându-se de blestemul zilei de 7.7.77, dar, cu toate acestea, dictatorul vine la Scornicești, pentru a-și lua rămas bun. Ateu convins, Ceaușescu merge la biserică și sărută mâna unui preot. Imediat, își dă seama de ”gravitate” și dă ordin ca toate imaginile - video ori audio - să dispară!

Pe 4 iulie 1977 Alexandrina Ceaușescu, mama lui Nicolae Ceaușescu, se stinge la 81 de ani în Scornicești. Dictatorul - care-și pierduse și tatăl în 1969 -, digeră greu vestea. Născută Lixandrina, femeia era, pe linie directă, nepoata unui ofițer din armata lui Tudor Vladimirescu. Deși analfabetă, era descrisă drept ”muncitoare și grijulie cu cei din jur”. Și extrem de credincioasă, spre deosebire de fiul său, ateu convins. Mergea la biserică dar vizita și locul în care se arătaseră diverși sfinți, cum ar fi Miracolul de la Parepa, acolo unde se născuse și crescuse Maria Petre.

La decesul tatălui său, Andruța, Ceaușescu acceptase doar doi preoți la înmormântare. Acum, însă, știindu-se aplecarea spre tradiție, spre religie a Alexandrinei, e obligat să fie de acord cu un sobor. Scorniceștiul avea, la 1960, o singură biserică. Pe la 1803, boierul Radu Scornici primise dezlegare de le Episcopia Slatinei să ridice un locaș de cult, reparat pe la 1894 și, apoi, la 1907. Dar Ceaușescu - demolatorul - ridică alta, sus, pe deal, pentru mama, părinții săi urmând a fi pictați la interior, precum ctitorii.

Dictatorul și Elena Ceaușescu vin pentru îngropăciune. Ceaușeasca poartă batic negru, conform datinei, dar e dată cu ruj roșu, țipător. Ceaușescu și neamurile cară sicriul defunctei. La început - conform apropiaților - nu vrea să audă de data de 7 iulie . 7.7.'77 era un număr ciudat, în accepțiunea lui, o zi ”însemnată”. Cei care erau coborâți, atunci, la cele veșnice, urmau să călătorească, fără a putea trece Styxul, până la următoarea ”aliniere” a oricărui alt număr. Cu toate acestea, coregiul funerar pornește la drum. Se face slujba ca la carte. Se filmează și se trag poze. La un moment dat, Ceaușescu face un gest incredibil: sărută dreapta unuia dintre preoți! Cadrele sunt înregistrate. Apoi pupă fruntea mamei și aceasta este înmormântată creștinește.

Deși nu-și începuse, încă, ”opera” de demolare a bisericilor, Ceaușescu, ateu declarat, dă, apoi, ordin ca imaginile să dispară. Cele cu preotul sunt distruse, dar momentele de la înmormântare rămân...

Priviți CU ATENȚIE această fotografie! Specialiștii NASA recunosc că poate fi adevărat! Aceasta ar putea fi cea mai mare... A anunţat cutremurul de azi, iar premoniţiile sunt sumbre! Maria Ghiorghiu: "Va mai fi un seism! Teroriştii sunt în...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x