Antena Căutare

Pe o vreme de toamnă, o prăjitură cu mere, stafide și scorțișoară te va scoate din orice astenie! Cu această rețetă nu ai cum să dai greș!

Pentru că e vreme rece de toamnă, astăzi vă propunem o rețetă delicioasă pentru un desert de post: prăjitura cu mere, nuci și scorțișoară.

Pentru că e vreme rece de toamnă, astăzi vă propunem o rețetă delicioasă pentru un desert de post: prăjitura cu mere, nuci și scorțișoară.

Ingrediente

  • 4 Mere
  • 1 Portocală (vom folosi doar sucul de la ea, cam 100ml)
  • Zahăr 200 g
  • Ulei 100 ml
  • Faină albă 400 g/ 100g de fulgi fini de ovaz
  • Scorțisoara 2 lingurițe
  • Praf de copt 10 g 1 plic
  • Sare 0.25 lingurite
  • Stafide 100 g
  • Nuci 100 g (opțional)

PAȘI DE URMAT:

- Stoarceți zeama de la portocală.
-Merele se spăla și se curată de cotor.
- Le mărunțiți bine în robot sau blender, dar puteți și să le dați prin răzătoare.
- Într-un bol puneți merele, adăugați zahărul, uleiul și zeamă de portcale-amestecați bine.
- Acum adăugați și făină(și fulgii de ovăz dacă folosiți), scorțișoară, praful de copt și sărea-amestecați bine să nu fie cocoloașe.
- Aluatul este ceva mai dens, așa și trebuie. Puneți stafidele și nucile puțin tăiate cu un cuțit, sau în robot, amestecați.
- Turnați aluatul într-o tavă așternută cu hârtie de copt sau unsă cu ulei și tapetata cu făină.
- Nivelați și distribuiți uniform aluatul cu o lingură sau spatulă.
- Se coace la cuptor preincaăzit la 180-200 de grade timp de 35-40 de minute.
- Când este gata, scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet în tavă.
- Porționați și savurați.
Poftă Bună!

Desertul delicios pentru omul pofticios! Cum se face cel mai ușor și rapid desert din lume! (VIDEO)... Reţetă foarte simplă: Cum să pregăteşti o ciocolată de casă deliciosă, cu doar două ingrediente...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x