Antena Căutare

Piure cremos de spanac cu ou poșat și parmezan ras

Cu ingrediente puține, oricând puteți încropi un preparat simplu și gustos, cum este acest piure cremos de spanac cu ou poșat și parmezan ras.

Ingrediente

  • 1 kg spanac verde
  • 6 ouă
  • 100 g parmezan ras
  • 4 căței de usturoi
  • 100 ml smântână de gătit cu 32% grasime
  • 1-2 linguri ulei
  • 3 linguri oțet
  • sare
  • piper
  • 1 legatură de ceapă verde

Mod de preparare

Se spală spanacul, se curăță și se pune lka fiert, în apă clocotită, pentru 10 minute.

Apoi se scurge, se toacă și se trece prin blender obținând un piure fin.

Se călește o ceapă tocată fin și un cățel de usturoi ras, în ulei încins, apoi se adaugă spanacul și peste puțin timp, smântâna și restul de usturoi răzuit.

Se potrivește gustul cu sare și piper.

Într-un vas, se pune apă la fiert cu puțină sare și 3 linguri de oțet, iar când începe să fiarbă, se amestecă cu o lingură creând rotocoale și se pune câte un ou, care mai întâi a fost spart într-o ceașcă, pentru a rămâne albușul compact.

Se servește piureul de spanac cu ou poșat și parmezan ras

Prepeliță cu sos de soia... Piept de rață cu sos de portocale, sos de dovlecel, piure de ciuperci cu usturoi si piure de cartofi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x