Antena Căutare

Plăcintă cu dovleac. Un desert de post, simplu și gustos, cu ingrediente puține și la îndemâna oricui

Ții post și vrei un desert simplu și gustos? Încearcă această plăcintă cu dovleac, aromată, colorată, cu ingrediente puține și la îndemâna oricui!

Ții post și vrei un desert simplu și gustos?
Încearcă această plăcintă cu dovleac, aromată, colorată, cu ingrediente puține și la îndemâna oricui!

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 250 ml apă minerală1
  • 25 ml ulei
  • 50 g zahăr
  • un praf de sare
  • 400-450 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru umplutură:
  • 750 g dovleac plăcintar, răzuit
  • 125 g zahăr
  • 50 g griș
  • puțină scorțișoară

Mod de preparare plăcintă cu dovleac

Preparăm mai întâi umplutura de dovleac.

Miezul dovleacului plăcintar se dă pe răzătoarea mare și se amestecă cu zahărul.

Se pune apoi la foc până se pătrunde bine, adăugând și puțină scorțișoară.

Se lasă, apoi, să se răcească și se adaugă grișul.

Pentru aluat, se amestecă făina cu zahărul, sarea și praful de copt, apoi se adaugă uleiul cu apa minerală.

Se frământă un aluat omogen, nelipicios și ușor moale care se lasă la odihnit 10-15 minute.

Se împarte, aluatul în două părți elgale, care se întind în foi de dimensiunea tăvii( 25/30 cm).

Se așază prima foaie în tavă, se întinde umplutura de dovleac peste ea, apoi se așază cea de-a doua foaie deasupra.

Se coace plăcinta cu dovleac pentru 40 de minute, la 180 de grade.

Se servește pudrată cu zahăr.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x