Antena Căutare

Pui cu sos gorgonzola, cea mai rapidă și gustoasă rețetă! Ce secret folosesc bucătarii din Italia?

Pieptul de pui la grătar poate să fie destul de lipsit de gust și uscăcios dacă nu te pricepi să îl gătești. De data aceasta am ales să pregătim o super rețetă de pui cu sos gorgonzola, gata în doar câteva minute. Cu siguranță gustul te va cuceri imediat!

Pieptul de pui la grătar poate să fie destul de lipsit de gust și uscăcios dacă nu te pricepi să îl gătești. De data aceasta am ales să pregătim o super rețetă de pui cu sos gorgonzola, gata în doar câteva minute. Cu siguranță gustul te va cuceri imediat!

Se spune că doar bucătarii adevărați știu să pregătească rețete italienești pline de savoare. Totuși, dacă afli ce secret folosesc aceștia, chiar și tu poți să pregătești o mâncare gustoasă și sățioasă, chiar la tine acasă. Nu ai nevoie de multe ingrediente și totul e gata în doar câteva minute.

Ingrediente pentru rețeta de pui cu sos gorgonzola:

  • piept de pui (700-800 gr)
  • brânză gorgonzola (250-300 gr)
  • câteva linguri de smântână
  • unt
  • usturoi
  • sare și piper

Mod de preparare pentru rețeta de pui cu sos gorgonzola:

Începem prin a pune la încins o tigaie, în care am pus o lingură generoasă de unt. Între timp curățăm și tăiem bucățile de piept de pui în formă de fâșii sau de cuburi potrivite ca dimensiune, totul în funcție de cum ne place să servim. Când untul topit începe să sfârâie adăugăm carnea de pui și o rumenim frumos. Noi am ales să folosim o tigaie Regis Stone Copper Wok, ca să avem mai mult spațiu să amestecăm și să putem face o cantitate generoasă de sos!

Citește și: Piept de pui la cuptor în crustă picantă și interior cremos de guacamole

Asezonăm cu sare și piper după gust, apoi adăugăm puțin usturoi pisat și brânza gorgonzola. Aceasta se va topi dacă amestecăm. Adăugăm o lingură sau două de smântână până ce obținem consistența dorită la sos sau până ce suntem mulțumiți de gust.

Puiul cu sos gorgonzola se poate servi cu cartofi copți sau prăjiți, cu orez sau simplu, savurând aroma inconfundabilă a brânzei!

Rețeta noastră s-a făcut extrem de simplu și de rapid fiindcă am gătit într-o tigaie din gama Regis Stone Copper Pans, ce ne-a permis să rumenim pieptul de pui fără ca acesta să se lipească sau să lase urme de arsură. Doar așa am putut găti sosul în aceeași tigaie!

Citește și: Rețeta Poulet basquaise. O rețetă de pui din bucătăria franțuzească

Am folosit unt doar pentru a da gust rețetei de pui cu sos gorgonzola, dar poți găti zeci de rețete delicioase fără strop de ulei sau grăsime, fiindcă ingredientele tale nu se lipesc, datorită triplului strat special, antiaderent, cu particule din piatră și cupru.

Tigaia Regis Stone Copper Wok se curăță extrem de simplu și rapid, căci vei uita pentru totdeauna de urmele de arsură și de mâncarea lipită. Particulele de cupru mențin temperatura ideală pentru gătire, pentru a-ți ușura considerabil experiența gătitului.

Înghețată de căpșuni. 3 cele mai simple rețete de înghețată de casă... Chec cu vișine rapid. Rețeta savuroasă a cunoscutei Sanda Marin...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x