Antena Căutare

Răceală, stări depresive, insomnie şi nervozitate? Încearcă CEAIUL DE SUNĂTOARE, remediul-minune la doar trei lei!

Nu este deloc de neglijat faptul că un ceai de sunătoare ne poate înlătura stările de anxietate, de insomnie şi nervozitate, planta fiind aşezată de numeroase studii în topul celor mai puternice antidepresive naturale. 

Nu este deloc de neglijat faptul că un ceai de sunătoare ne poate înlătura stările de anxietate, de insomnie şi nervozitate, planta fiind aşezată de numeroase studii în topul celor mai puternice antidepresive naturale.

Sunătoarea este o plantă erbacee, perenă, care face parte din familia Hypericaceae, nativă din Europa şi Asia. La noi poate fi întâlnită în toată ţara, de la câmpie până în regiunea subalpină, dar cu precădere în regiunea deluroasă. Planta are tulpina dreaptă, ce creşte între 20 şi 100 cm înălţime, lemnoasă în partea inferioară şi prezintă numeroase ramuri sterile (fără flori şi care pornesc de la baza frunzelor).

Denumită popular: crucea-voinicului, hamei de pământ, lemnie, pojarniţă, iarba sângelui sau floare de năduf, sunătoarea a fost folosită din cele mai vechi timpuri pentru proprietăţile sale terapeutice uimitoare. În ultimii ani, cercetătorii au confirmat unele întrebuinţări şi efecte benefice necunoscute asupra organismului.

Fitoterapeuţii recomandă o cură cu ceai de sunătoare pentru a trata afecţiuni ale sistemului nervos, digestiv, chiar şi ale inimii, bilei şi ficatului. Tinctura este recomandată pentru stări de teamă, tensiune şi stres. Diminuează intensitatea acceselor de panică sau mânie. Pulbere din plantă este benefică în cazul în care tulburările emoţionale sunt mai puternice.

Sunătoarea ajută la eliminarea retenţiei de apă

Uleiul din sunătoare este folosit împotriva alergiilor, eczemelor, iritaţiilor, durerilor de cap. El se aplică direct pe piele în aceste cazuri. Planta poate fi folosită în cazul rănilor, arsurilor (inclusiv solare) sau chiar al contuziilor şi sub formă de unguent. Sunătoarea având un rol important şi în combaterea senzaţiilor de durere, usturime sau mâncărime. O lingură din uleiul obţinut din această plantă luată pe stomacul gol este utilă în cazurile de bilă leneşă, recomandată în special în prevenirea dischineziei biliare şi a colecistitei. În plus, sunătoarea sprijină circulaţia sanguină şi ajută la eliminarea retenţiei de apă, favorizând în acest fel şi scăderea în greutate.

Infuzia din flori de sunătoare este eficientă în cazul gastritei şi contribuie şi la funcţionarea normală a sistemului digestiv, deoarece stimulează bila, protejează mucoasa gastrică şi reduce spasmele. Ficatul se poate regenera cu ajutorul unei cure cu remedii pe bază de sunătoare. Specialiştii susţin că hiperforina, unul dintre compuşii din plantă, distruge virusurile care produc hepatitele de tip B şi C. Cura cu infuzie de sunătoare poate trata cu succes astmul bronşic, bronşitele acute, tusea, răcelile puternice.

Uită-te bine la urechea ta! Dacă ai această cută pe lob, eşti în pericol. Ce boli sunt trădate de acest semn... Ai cearcăne? Iată ce boli ascunde acest lucru: "Dacă nu e de la oboseală, eşti în pericol"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x