Antena Căutare

Rețeta bunicii de musaca de cartofi gratinată cu ouă și smântână

Cu toții ne amintim mâncărurile din vacanțele petrecute la bunici, iar dintre aceastea, poate cea mai apreciată este rețeta bunicii de musaca de cartofi gratinată cu ouă și smântână.

Rețeta bunicii de musaca de cartofi gratinată cu ouă și smântână
Porție de musaca de catofi gratinată și musaca de cartofi la tavă

Cum să nu adori așa combinație de ingrediente, delicioasă și foarte sățioasă, precum în rețeta bunicii de musaca de cartofi gratinată cu ouă și smântână, cu care răsfăța în copilărie, la una dintre mesele principale ale zilei!

Este una dintre cele mai frecvente și îndrăgite preparate cu cartofi și carne, iar rețetele pot fi reinterpretate după gustul și inspirația fiecărei gospodine.

Citește și: Musaca de cartofi cu ciuperci. Rețetă de post

Ingrediente pentru rețeta bunicii de musaca de cartofi gratinată cu ouă și smântână:


  • 2 kg cartofi
  • 1 kg carne de porc, tocată
  • 4-5 cepe
  • 500 gr suc de roşii
  • 400 gr smântână
  • 3-4 ouă
  • mărar şi pătrunjel
  • ulei
  • sare şi piper
  • 4-5 roşii

Citește și: Pui cu smântână și ciuperci. Rețeta bunicii


Mod de preparare pentru rețeta bunicii de musaca de cartofi gratinată cu ouă și smântână

Cartofii se fierb în coajă, se lasă să se răcească, se decojesc şi se taie în felii subţiri.

Ceapa se toacă şi se căleşte uşor, apoi se adaugă carnea şi se amestecă bine. Se adaugă sucul de roşii şi se lasă să fiarbă 30 de minute. Se potrivește gustul cu sare şi piper.

Citește și: Rețeta de musaca de vinete cu suc de roșii și brânzeturi

Cum se asamblează musacaua de cartofi.

Se unge o tavă de cuptor cu ulei sau cu unt. Se aşază în tavă un strat de cartofi, apoi compoziţia de carne, amestecată cu mărar şi ptrunjel, tocate mărunt. Se acoperă cu alt strat de cartofi, iar deasupra se toarnă smântâna amestecată cu ouăle bine bătute cu sare și piper. Se presară mărar şi pătrunjel şi felii de roşii.

Musacaua de cartofi gratinată cu ouă și smântână se dă la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.

Apoi se lasă să se tempereze bine pentru a se putea porționa frumos.

Citește și: Rețeta de musaca grecească

Se servește delicioasa musaca de cartofi gratinată cu ouă și smântână alături de o salată de legume, sau o salată de murături.

Pentru platoul cu prăjituri festive de la o aniversare sau o ocazie specială, îți recomandăm să pregătești și prăjitura Albă ca Zăpada. Este o rețetă veche de prăjitură cu foi preparate pe dosul tăvii, pe care nu ai cum să nu o adori.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x