Antena Căutare

Rețetă de ardei copți umpluți cu brânză. Cel mai bun aperitiv al verii

Când vezi tarabele pline de ardei gândul îți zboară imediat la o rețetă de salată de ardei copți, însă și această rețetă de ardei copți umpluți cu brânză este ideală pentru o gustare de vară.

Rețetă de ardei copți umpluți cu brânză. Cel mai bun aperitiv al verii
ardei copți umpluți cu brânză | pexels

Foarte bine merg acești ardei copți umpluți cu brânză și pe un platou cu aperitive festive!

Rețetă de ardei copți umpluți cu brânză. Cel mai bun aperitiv al verii - Ingrediente:


  • 8-10 ardei capia, potriviți
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 lingură oțet
  • sare și piper
  • cimbru, oregano și busuioc
  • 2 foi de dafin
  • 400 gr brânză feta, sau telemea
  • 200 gr cremă de brânză
  • 50 ml smântână pentru frișcă

Rețetă de ardei copți umpluți cu brânză. Cel mai bun aperitiv al verii - Preparare

Coacem ardeii, îi curățăm și le decupăm capătul cu cotorul. Îndepărtăm nervurile și semințele cu grijă, pentru a nu-i sparge. Vezi AICI sfaturi și trucuri pentru a curăța perfect ardeii copți!

Pregătim un dressing din ulei de măsline cu oțet, sare, piper, puțin cimbru și 1-2 foi de dafin și lăsăm ardeii copți în el, cât sunt fierbinți. Îi acoperim cu un capac pentru a se infuza bine. Îi lăsăm acolo până se răcesc. Dacă ardeii nu sunt suculenți, mai diluăm dressingul cu puțină apă.

Citește și: Trei rețete de salată de ardei copți ce te vor cuceri instant

Între timp pregătim compoziția de brânză pentru umplut ardeii copți. Mixăm smântâna pentru frișcă până capătă cremozitate. Amestecăm brânza feta, răzuită sau strivită, cu crema de brânză. Adăugăm frunze proaspete de busuioc, tocate mărunt, sau busuioc uscat și oregano. Încorporăm smântâna bătută și omogenizăm compoziția. Dăm compoziția de brânză la rece până se răcesc și ardeii.

Citește și: Cum faci cel mai bun aperitiv cu vinete și ardei copți

Cu ajutorul unui posh, sau cu o pungă tăiată la un colț, umplem ardeii copți, bine scurși, cu delicioasa cremă de brânză. Îi servim ca aperitiv, alături de legume proaspete.

Spor și poftă bună!

Prăjitura Teia. Rețetă de pandișpan cu aromă de tei și cremă de lămâie... Parfait de ciocolată. Rețetă de înghețată cu ciocolată în două culori...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x