Antena Căutare

Rețetă de murături pentru iarnă: Conopidă cu sfeclă roșie în saramură

Suntem în plin sezon al murăturilor, iar gospodinele își arată măestria în pregătirea rețetelor de murături pentru iarnă, în oțet sau în saramură, după preferințe. Iată o rețetă simplă și ușoară de murături pentru iarnă: Conopidă cu sfeclă roșie în saramură.

Rețetă de murături pentru iarnă: Conopidă cu sfeclă roșie în saramură
Conopidă cu sfeclă roșie în saramură

Suntem în plin sezon al murăturilor, iar gospodinele își arată măestria în pregătirea rețetelor de murături pentru iarnă, în oțet sau în saramură, după preferințe.
Iată o rețetă simplă și ușoară de murături pentru iarnă: Conopidă cu sfeclă roșie în saramură, cu care vă puteți îmbogăți rețetarul, dar și cămara.
Conopida va avea pe lângă un gust delicios și o culoare frumoasă cu care veți cuceri orice gurmand la masă.

Ce ne trebuie pentru rețeta Conopidă cu sfeclă roșie în saramură:


  • Pentru un borcan de 5 litri:
  • 2 căpățâni mari de conopidă
  • 1 sfeclă roșie, mare
  • 5-5 tije cu frunze de țelină
  • Pentru saramură:
  • 2,5 l de apă
  • 2,5 linguri de sare pentru murături
  • 1 lingură boabe de piper negru
  • 1 linguriță de boabe de muștar
  • 3-4 frunze de dafin

Rețeta de Conopidă cu sfeclă roșie în saramură - Mod de preparare

Desfacem conopida în buchețele, le spălăm și le lăsăm la scurs.

Curățăm sfecla roșie și o feliem mai grosier.

Sterilizăm borcanul și capacul din dotare.

Așezăm în borcan buchețelele de conopidă printre care intercalăm felii de sfeclă roșie și frunze de țelină.

Punem un vas cu apa la fiert, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm sarea și condimentele. Amestecăm cu o lingură de lemn până se topește sarea, iar lichidul începe să fiarbă. Stingem focul, lăsăm saramura să se tempereze ușor, apoi o turnăm peste ingredientele din borcan. Nu uităm să așezăm sub borcan lama unui cuțit, pentru a nu se sparge borcanul la contactul cu saramura fierbinte.

Punem capacul peste borcan, dar nu îl înfiletăm și îl lăsăm la temperatura camerei 1-2 zile pentru a fermenta. După ce se oprește din fermentat, se înfiletează capacul și se trece borcanul în cămară.

Va fi un deliciu această Conopidă cu sfeclă roșie în saramură, la iarnă, lângă o delicioasă friptură!

Cel mai gustos și aromat desert de toamnă: Prăjitura cu dovleac și nuci... Deliciu în doar 30 de minute! Pui cu mango și sos dulce-picant, un preparat cu care faci spectacol!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x