Antena Căutare

Rețetă simplă de post. Ciorbă țărănească de cartofi cu cimbru și boia de ardei

Preparată în cel mai simplu mod, așa cum o știm de la mama, sau bunica, Ciorbă țărănească de cartofi cu cimbru și boia de ardei, este printre cele mai simple și apreciate rețete de post.

Rețetă simplă de post. Ciorbă țărănească de cartofi cu cimbru și boia de ardei
Ciorbă țărănească de cartofi cu cimbru și boia de ardei

O porție dintr-o Ciorbă țărănească de cartofi cu cimbru și boia de ardei este tot ce îți trebuie pentru masa de prânz și îți conferă sățietate până la cină, nemai simțind nevoia altor gustări între mese.

Ingrediente pentru Rețeta de Ciorbă țărănească de cartofi cu cimbru și boia de ardei:


  • 500 gr cartofi
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 400 gr pastă de roșii cu ardei, sau suc de roșii
  • sare și piper, după gust
  • 1 linguriță de boia, afumată, de preferință
  • 1 crenguță generoasă de cimbru uscat
  • 1-2 foi de dafin
  • 2 l apă
  • 2 linguri de ulei
  • pătrunjel verde

Mod de preparare pentru Rețeta de Ciorbă țărănească de cartofi cu cimbru și boia de ardei

Se pune apa la fiert cu puțină sare, iar când începe să fiarbă se adaugă cartofii curățați și tocați grosier.

Se toacă ceapa solzișori și împreună cu rădăcinoasele tăiate în fâșii subțiri, sau date pe răzătoarea mare, se călesc în uleiul încins, stropindu-le și cu puțină apă fierbinte și amestecându-le frecvent.

Citește și: Rețetă de Ciorbă din verdețuri de primăvară. O explozie de gusturi și de sănătate curată

Când legumele se pătrund, se adaugă pasta de roșii cu ardei, sau sucul de roșii.

Se lasă să fiarbă împreună câteva minute, timp în care sosul se asezonează cu boia de ardei, sare și piper, după gust. Tot aici se adaugă și foile de dafin.

Când cartofii sunt fierți cam 3/4, se adaugă sosul de roșii și crenguța de cimbru.

Ciorba țărănească de cartofi cu cimbru și boia de ardei se mai fierbe aproximativ 10 minute, timp în care se gustă și se mai asezonează cu cele necesare.

Citește și: Rețeta Ciorbă de dovlecei acrită într-un mod mai special

După stingerea focului, se adaugă pătrunjel verde, tocat.

Se poate adăuga și mărar verde și leuștean, dar acestea necesită puțină fierbere, 5-6 minute, pentru a-și degaja aromele.

Este gustoasă atât caldă, cât și rece, servită cu ardei iute, sau cu o ceapă spartă, așa ca la mesele câmpenești.

Spor și poftă bună!

Cum putem folosi pâinea veche pentru a evita risipa alimentară? Preparăm o budincă din pâine cu ciocolată, rapidă și de... Rețetă de Salată aperitiv de ouă fierte, perfectă pentru mesele sărbătorilor pascale. Reţeta lui Vlăduţ de la Neatza cu ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x