Antena Căutare

Avertisment de maximă importanță, de la managerul unui spital din Capitală! „Secția ATI și pavilionul COVID sunt pline! Nu s-a mai întâmplat! Este obligatoriu să ne mobilizăm”

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București,  a declarat, vineri, că nu se mai pot face internări în spital, până când nu se eliberează paturi. Secția ATI și pavilionul COVID sunt pline.

Avertisment de maximă importanță, de la managerul unui spital din Capitală! „Secția ATI și pavilionul COVID sunt pline! Nu s-a mai întâmplat! Este obligatoriu să ne mobilizăm”
Avertisment de maximă importanță, de la managerul unui spital din Capitală! „Secția ATI și pavilionul COVID sunt pline! Nu s-a mai întâmplat! Acest lucru trebuie să devină obligatoriu” | Hepta

„Secția ATI și pavilionul COVID sunt pline. Nu putem face internări decât în momentul în care se externează un pacient. Acest lucru nu s-a mai întâmplat din momentul în care am început activitatea în pavilionul COVID”, a spus Mahler.

Managerul de la Nasta a mai explicat că este important ca toate persoanele care au intrat în contact cu o persoană infectată cu noul coronavirus să se testeze.

„Este foarte important să recomandăm tuturor celor care sunt contacți cu o persoană pozitivă să se testeze, să anunțe DSP-ul pentru a fi testați pentru a fi recoltate probe și a obține o evaluare a stărilor de sănătate, iar ulterior aceste teste să fie completate de evaluarea pulmonară și biologică.

Orice persoană care este contact cu o persoană pozitivă poate beneficia de testarea moleculară, trece prin triajul epidemiologic, este evaluată de medicul pneumolog și poate beneficia de testare. E adevărat însă că există o perioadă din momentul contactului până în momentul apariției simptomelor sau pozitivării testului, dar este extrem de important ca acest lucru să se întâmple, ca testarea să fie făcută și să avem un număr cât mai mare de persoane care se testează”, a explicat ea.

Managerul de la Institutul Nasta: Este obligatoriu să ne mobilizăm, în următoarele doup-trei săptămâni

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din București, a mai spus că este obligatorie o mobilizare, în următoarele două-trei săptămâni, pentru reducerea cazurilor noi de coronavirus.

Revine starea de urgență, în România? Ministrul Sănătății, noi declarații! „Următoarele două săptămâni vor fi dificile! A reapărut teama”

„Este prima etapă prin care putem depista persoanele care sunt infectate și ulterior, prin respectarea izolării, să reducem numărul de cazuri. Este obligatoriu să ne mobilizăm în următoarele 2 - 3 săptămâni în această direcție.

În acest moment suntem pe un trend ascendant. În acest moment încă avem o prima etapă de aplicare a legislației, care tocmai a fost aprobată. Cu siguranță că vor veni și soluțîi. E nevoie de implementarea lor rapidă pentru ca omul care are nevoie de asistență medicală să beneficieze de ea", a declarat medicul Beatrice Mahler, la Digi24.

Beatrice Mahler, despre pacienții care ar avea nevoie de internare la Institutul Nasta

Beatrice Mahler a mai spus că la Institutul Nasta nici nu încape vorba despre internări, până la eliberarea unor paturi. Ea a atras atenția că evaluarea persoanelor suspecte de COVID-19 ar trebui să fie evaluate sub monitorizarea DSP.

O grupă sanguină ține COVID-19 la distanță! Care sunt oamenii de care noul coronavirus nu se apropie la fel de ușor

„La noi nu se poate vorbi de internări. Suntem în legătură cu Centrul Operativ. Noi evaluăm pacienții care ajung la Institutul Nasta, care ajung la camera de garda, la pavilionul COVID. Dacă vin cu simptomatologie și declară că sunt contacți, nicio persoană nu va pleca din Institutul Marius Nasta fără să fie evaluată și fără să fie recoltată.

Însă ar fi foarte bine ca acest lucru să se facă sub o monitorizare strictă a celor din DSP pentru că și plimbarea lor pe stradă sau în mijloacele de transport în comun este un pericol pentru ceilalți cetățeni. De aceea noi nu îi refuzăm, suntem aici și îi ajutăm pe toți cei care vor să vină însă acest lucru ar fi foarte bine să se realizeze organizat prin intermediul DSP.

Sunt și în acest moment, zilnic, persoane care vin pentru că sunt contacți ai unor persoane pozitive sau sunt simptomatici. Din ce informații am au mijloacele de transport cu care vin către noi, iar dacă ne sună le recomandăm să sune la ambulanță pentru a fi transportați dacă sunt simptomatici. Dacă în acel moment noi nu avem disponibil un pat, colaborăm cu colegii noștri de la Centrul Operativ pentru a găși un pat în alt spital", a mai spus Mahler.

Un nou record de noi cazuri de coronavirus în România a fost raportat, vineri. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 1.119 de noi îmbolnăviri și 24 noi decese! Mai multe detalii, AICI!

Revine starea de urgență în România? Ministrul Sănătății, noi declarații! „Următoarele două săptămâni vor fi dificile! A... Două cluburi de fițe din Mamaia au fost închise. Mâncarea era expirată și încăperile erau pline de mucegai...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x