Antena Căutare

Sfârșitul Lumii vine pe 27 iulie? Ce spun Profețiile

Eclipsa Totală de Lună de vineri, 27 iulie, fenomen astronomic rar ce poartă numele de Lună Plină Sângerie, atrage cu sine profeții despre Sfârșitul Lumii.

Sfârșitul Lumii vine pe 27 iulie? Ce spun Profețiile
Sfarsitul Lumii 27 iulie 2018

Eclipsa Totală de Lună de vineri, 27 iulie, fenomen astronomic rar ce poartă numele de Lună Plină Sângerie, atrage cu sine profeții despre Sfârșitul Lumii. Acestea profeții despre Apocalipsă sunt evidențiate cu fiecare ocazie de adepți ai Evangheliei, dar și de pastori americani precum John Hagee sau Mark Biltz.

Potrivit acestor profeții și teorii ale conspirației, Eclipsa Totală de Lună - Luna Sângerie - e semn clar pentru Sfârșitul Lumii.

Pe 27 iulie vom fi martorii celei mai lungi eclipse totale de Lună a secolului 21. Se crede că fenomenul, care va dura o oră şi 43 de minute, va avea efecte directe asupra locuitorilor Terrei.

Eclipsa Totală de Lună va fi vizibilă în Africa, Orientul Mijlociu, India, Australia și în anumite părți ale Europei.

Potrivit Daily Star, scenariile apocaliptice sunt prezente cu fiecare eveniment astronomic major, de cu două secole în urmă. Teoriile despre Sfârșitul Lumii au devenit tot mai insistente însă din anul 2014.

Profețiile Lunii Însângerate ale unor pastori creștini precum John Hagee și Mark Blitz subliniază faptul că Sfârșitul Lumii ar veni după o serie de patru eclipse de lună consecutive, care coincid cu sărbătorile evreiești.

Prima Eclipsă de Lună Sngerie a apărut în aprilie 2014, iar alte trei au avut loc alte trei au avut loc în data de 8 octombrie 2014, 5 aprilie 2015 și 27 septembrie 2015. Apocalipsa nu a venit, însă asta nu a impiedicat ca teoriile să persiste.

Ce este Eclipsa Totală de Lună și ce trebuie să știi

Conform adevărul.ro, Eclipsa totală de Lună care va avea loc mâine seară este cea mai lungă din acest secol, cu o durată totală de 103 minute, şi va putea fi urmărită cu ochiul liber, nefiind nevoie de ochelari speciali, ca în cazul uneia de Soare.

În România, fenomenul astronomic va avea loc în intervalul orar 20.14 – 02.29, dar în primele minute Luna se va afla sub orizont.

La Bucureşti, Luna va răsări abia la 20.37. Drumul Lunii către eclipsa totală începe atunci când ea intră în penumbra Pământului, moment în care partea sa stângă, aşa cum este vizibilă din România, va începe să se întunece.

După răsăritul Lunii, intrarea în umbră a acesteia va începe la 21.24, oră de la care se va putea vedea cum marginea stângă a satelitului va deveni mai puţin strălucitoare decât restul discului.

Cel mai important moment se va produce la ora 23.22, atunci când Luna se va afla în mijlocul conului de umbră, fiind complet acoperită de planeta noastră. La ora 00.13, Luna va începe să iasă din umbră, totalitatea luând sfârşit, iar, la 01.19, satelitul va ieşi complet din umbră, fiind mai deschis la culoare, probabil gălbui în partea din dreapta jos a discului.

Eclipsa Totală de Lună, 27 iulie 2018. Cele 7 zodii câștigătoare

De ce va fi Luna roşie - Sângerie?

În punctul de maxim al eclipsei şi în momentele din apropierea acestuia, satelitul va căpăta o culoare roşiatică, aproape ca de sânge, ceea ce i-a atras şi porecla de „Luna sângerie“. În timpul eclipselor totale, în loc să se întunece complet, Luna capătă o culoare roşu-închis sau brun-roşcat deoarece, atunci când planeta noastră se interpune între ea şi Soare, razele acestuia sunt refractate de atmosfera Pământului.

Mai exact, deşi majoritatea razelor venite de la Soare sunt blocate de Pământ, o mică parte dintre acestea se „curbează“ peste orizontul terestru şi, străbătând atmosfera Terrei, ajung, totuşi, pe Lună. Datorită compoziţiei sale unice, dintr-un amestec de azot şi oxigen, atmosfera terestră absoarbe şi disipă razele luminoase cu lungime de undă mai mică, din zona albastru-verde a spectrului (de aceea ziua vedem cerul albastru), lăsând să treacă razele cu lungime de undă mai mare, din capătul roşu al spectrului.

De ce e cea mai lungă Eclipsă de Soare

În teorie, o eclipsă totală de Lună nu poate dura mai mult de o 107 minute, din considerente de legi ale fizicii. La o durată a faze de totalitate de 103 minute, fenomenul astronomic la care vom asista vineri seară va fi cel mai lung de acest gen din secolul 21, însă la diferenţă mică de eclipsele din 26 iunie 2029 şi 7 iulie 2047, care vor avea totalităţi cu durata de 102 minute.

Cu cât Luna trece mai aproape de axul conului de umbră proiectat de Pământ, cu atât eclipsa va avea o durată mai mare. În cazul eclipselor totale, cum este cea de mâine seară, Luna trece prin axul acestui con. În plus, poziţia actuală a Lunii pe orbită – la apogeu – este cea mai îndepărtată de planeta noastră, ceea ce face ca traversarea conului de umbră să dureze mai mult, lungind eclipsa.

Ce rol are Marte în Eclipsa Totală de Lună

Un alt amănunt extrem de interesant legat de acest fenomen astronomic atât de rar este coincidenţa dată de apropierea vecinului Pământului, şi anume „Planeta Roşie“. Marte se va afla la cea mai mică distanţă faţă de planeta noastră din ultimii 15 ani, ceea ce îl va face să pară de 10 ori mai luminos.

Așadar, pe lângă roşeaţa Lunii, care va putea fi observată extrem de clar, cei interesaţi de eclipsă pot urmări şi un punct mic, de culoare oranj, care se va deplasa pe bolta cerească.

Planeta Marte se va afla la o distanţă de „doar“ 57,7 milioane de kilometri de Pământ şi va fi vizibilă cu ochiul liber, diferenţiindu-se în mod clar de celelalte stele de pe cer.

surse: telemundo.com, adevărul.ro

„Da, este un om, dar în același timp un înger!”. Titlul de „cea mai frumoasă fetiță din lume” a fost cucerit de o copilă... Caz ULUITOR! O femeie A MURIT pentru că își îmbrățișa soțul când acesta se întorcea acasă de la serviciu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x