Antena Căutare

Soluții eficiente pentru tratarea apei din piscină

Piscina din grădina casei este locul preferat pentru petrecerea timpului liber din timpul verii. Cei mici se bălăcesc în apă, răcorindu-se de toropeala soarelui, iar cei mari pot savura un cocktail la marginea piscinei. Iar bronzul din apă nu se compară cu nimic… 

Soluții eficiente pentru tratarea apei din piscină
| https://pixabay.com/photos/fun-swimming-swimming-pool-leisure-1850709/

Piscina din grădina casei este locul preferat pentru petrecerea timpului liber din timpul verii. Cei mici se bălăcesc în apă, răcorindu-se de toropeala soarelui, iar cei mari pot savura un cocktail la marginea piscinei. Iar bronzul din apă nu se compară cu nimic…

De aceea, este importantă curățarea apei din piscină, pentru a asigura experiente petrecute într-un mediu sigur și curat, fără efecte negative asupra sănătății. Iată cum poți întreține calitatea apei din piscina ta, pentru veri fără griji, cu sesiuni de înot excelente, de fiecare dată!

1. Verificarea și echilibrarea ph-ului apei din piscină

PH-ul unei soluții (potențialul de hidrogen) indică fie caracterul acid, fie bazic al acesteia. Niciuna dintre extreme nu este un obiectiv de atins. Dacă apa este prea acidă, va coroda materialele cu care intră în contact și va provoca iritații la nivelul pielii. Dacă este prea alcalină, însă, apar depuneri calcaroase pe suprafețe, iar apa are un aspect tulbure.

Efectuează o verificare a valorii pH-ului din apa din piscină cu ajutorul unui kit de pH, pentru a stabili valoarea exactă a acestuia. Se recomandă utilizarea unei apei cu pH neutru (intre 7.2 și 7.8 pe scara pH), care se obține prin tratarea cu diferite substanțe, în funcție de necesitatea de echilibrare a valorii obținute.

2. Tratamentul corect al apei cu clor

Pentru că siguranța este pe primul loc, nu uita că este important ca atunci când utilizezi substanțe chimice, să porți echipament de protecție adecvat - în acest caz, o pereche de mănuși pentru a evita contactul direct al clorului cu pielea. Dezinfectarea apei cu clor se poate face într-un mod simplu, prin dozarea acestuia respectând recomandările producătorului.

Cel mai des, acesta se găsește sub formă de pastile ce se dizolvă în apa din piscină. Clorul este o substanță care realizează dezinfectarea în mod eficient și cu efecte îndelungate, iar supradozarea (ce ar putea avea efecte nocive asupra sănătății) poate fi identificată ușor, datorită mirosului specific.

3. Cum să tratezi apa din piscină cu brom

Ca și în cazul clorului, tratarea cu brom presupune reacția facilă a unui halogen cu alte elemente, realizându-se o dezinfecție sigură. Bromul este un algicid mai bun decât clorul, însă, putând să distrugă o varietate de bacterii, viruși și ciuperci, precum și alte deșeuri organice reziduale.

Utilizarea acestuia se pretează și în cazul piscinelor de interior, pentru că în lipsa razelor directe ale soarelui, nu se consumă la fel de repede din componența chimică a apei. Alte avantaje față de clasica filtrare cu clor sunt caracterul iritant și mirosul care nu apar în cazul unor concentrații mai mari.

4. Electroliza cu sare, o alternativă pentru clor

Instalarea unui sistem de tratare a apei din piscină este o idee foarte bună, curățarea producându-se mult mai eficient și în mod susținut, pentru o utilizare plăcută a piscinei private. Metoda de electroliză cu sare presupune un proces de electroclorinare (generarea clorului prin electroliza unei soluții salinizate, trecută printre doi electrozi polarizați de curent electric de joasă tensiune). Acidul hipocloros obținut la finalul procesului dezinfectează apa la nivel molecular, distrugând bacteriile și agenții patogeni.

5. Sterilizarea apei din piscină cu ajutorul substanțelor UV

Ultima metodă de curățare a apei din piscină constă în utilizarea unui aparat instalat pe sistemul de filtrare principal - sterilizatorul cu ultraviolete. Acesta generează raze UVC prin circularea unei cantități de apă în interiorul unei “camere tehnice”. Razele UVC afectează în mod direct metabolismul germenilor existenți în apă și distruge orice tip de ciupercă, mucegai, sau alge.

Iată cum poți curăța în mod eficient apa din piscina privată, pentru a te asigura că bălăceala copiilor, dar și clipele de relaxare ale adulților se vor desfășura într-un mediu curat și sigur.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x