Antena Căutare

Tot ce știi despre sare este GREȘIT!  Care este, de fapt, ADEVĂRUL. Te supui la riscuri MAJORE dacă nu știi asta!

Consumul de sare în cantitate foarte mică poate fi la fel de dăunător ca cel în cantitate mare, potrivit unei noi cercetări, care vine ușor în contradicție cu studiile anterioare, conform cărora riscul de atac de cord și accident vascular cerebral scade odată cu cantitatea de sare consumată.

Consumul de sare în cantitate foarte mică poate fi la fel de dăunător ca cel în cantitate mare, potrivit unei noi cercetări, care vine ușor în contradicție cu studiile anterioare, conform cărora riscul de atac de cord și accident vascular cerebral scade odată cu cantitatea de sare consumată.

Potrivit Serviciului Național de Sănătate (National Health Service) din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, adulții nu ar trebui să consume mai mult de 6 grame de sare pe zi și că depășirea acestei cantități duce la presiune arterial, risc crescut de atac de cord și de accident vascular cerebral.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă consumul a 5 g de sare pe zi la adulți.

Însă, un studiu publicat, joi, care a analizat dietele a 95.767 de oameni din 18 țări, arată că nu face mare diferență consumul refulat de 7,5 grame până la 12,5 grame de sare pe zi.

Autorii acestui studio susțin că sarea consumată în cantități foarte mici, sub 5 grame, crește riscul de boli cardiovasculare – teorie ce este contrazisă de alți cercetători.

„Studiul nostrum sprijină dovezile din ce în ce mai multe potrivit cărora consumul moderat de sodium poate fi benefic pentru sănătatea cardiovasculară. Însă, acesta poate avea un efect negativ atunci când este consumat în cantități prea mari sau prea mici”, a spus profesorul Andrew Mente, un expert în sănătatea populației de la Universitatea McMaster din Canada.

„Organismele noastre au nevoie de nutrienți esențiale precum sodiul, dar întrebarea este în ce cantitate”, a adăugat el.

„În timp ce sodiul în cantitate mică reduce presiunea arterială, consumat în cantitate prea mică, acesta poate avea și alte efecte, inclusive creșteri ale nivelului unor hormone, associate cu creșterea riscului de deces și boli cardiovasculare”, a mai spus profesorul Mente.

Totuși, alți experți au contestat concluziile acestui studiu, pe care l-au numit de „slabă calitate”.

Dieta cu pomelo sau cum să slăbești ușor, într-un timp RECORD! Iată cum să scapi de kilogramele în exces! ... Românii nu ştiu să se dea cu cremă solară. Cea mai mare GREȘEALĂ pe care o facem când stăm la plajă!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x