Antena Căutare

Vinete pane sub formă de evantai - Reţeta lui Vlăduţ

Pentru că este sezonul vinetelor bine coapte și gustoase, Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, ne propune o rețetă simplă, dar tare gustoasă și aspectuoasă: Vinete pane sub formă de evantai.

Vinete pane sub formă de evantai - Reţeta lui Vlăduţ
Vinete pane sub formă de evantai

Vinetele pane se pot prepara, mai ales, sub formă de rondele, dar preparate sub formă de evantai, sunt chiar spectaculoase și cuceresc instant, orice gurmand. Iar servite cu un sos răcoros de iaurt cu mărar și castraveți, deliciul este garantat.

Ce ne trebuie pentru Rețeta Vinete pane sub formă de evantai

  • 3-4 vinete mai micuțe
  • pesmet panko
  • 3-4 ouă
  • făină
  • sare și piper
  • Pentru sos:
  • iaurt grecesc
  • urdă
  • castraveciori murați și proaspeți
  • mărar
  • usturoi
  • ulei de măsline

Cum procedăm pentru a prepara Rețeta Vinete pane sub formă de evantai

Vinetele se secționează, transversal, pe jumătate, secționând și codița care nu se va îndepărta. Fiecare jumătate de vânătă se secționează în felii de maxim 5 mm grosime, dar fără a străpunge capătul cu codița.

Se răsfiră feliile de vinete sub formă de evantai și se presară cu sare, lăsându-le așa aproximativ o oră, pentru a elimina sucul amar. Apoi se tamponează cu prosoape de hârtie pentru a îndepărta picăturile de apă.

Citește și: Minipizza din vinete. Rețeta savuroasă și rapidă la cuptor

Vinetele sub formnă de evantai se trec prin făină, apoi prin ouăle amestecate cu sare și piper, și la final prin pesmetul panko.

Se prăjesc vinetele drvantai în ulei încins, apoi se scot pe prosoape de hârtie, aborbante.

Pentru sos, se amestecă iaurtul cu urda și se adaugă castraveciorii tocați în cuburi mici, precum și mărarul tocat. Se curăță 2-3 căței de usturoi, se pisează, sau se răzuiesc și se amestecă cu puțin ulei de măsline și sare. Se adaugă în sosul de iaurt cu mărar și castraveți.

Citește și: Rețeta Evantai de vinete cu mozzarella și carne tocată

Vinetele evantai se servesc cu acest delicios sos, dar și cu roșii tăiate în cuburi mici și presărate cu sare și ulei de măsline.

Spor și poftă bună!

Pentru a nu pierde detalii și sfaturi de la Vlăduț, accesați materialul video de mai jos, desprins din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani:

Oreo cheesecake cu ciocolată și zmeură... Fasole păstăi cu ustoroi. Rețeta rapidă și savuroasă ca la bunica acasă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x