Căutare Live

Dragul de el! Un pui de broască țestoasă albinoasă a venit pe lume în Franța

O broască țestoasă atinsă de albinism, un caz întâlnit extrem de rar, a venit pe lume în parcul Valea Broaștelor Țestoase din Franța

O broască țestoasă atinsă de albinism, un caz întâlnit extrem de rar, a venit pe lume în parcul Valea Broaștelor Țestoase din Sorede, în sud-vestul Franței.


Astfel de cazuri de albinism sunt mai rare la broaștele țestoase decât la oameni, cu un caz la un milion față de un caz la 20.000 înregistrat la oameni.

Este vorba despre o broască țestoasă Boettger, o specie mediteraneană care cu timpul poate ajunge la 15 centimetri în diametru și până la 1,5 kg în greutate. În prezent, ea măsoară trei centimetri în diametru la cele 14 de grame ale sale, a declarat Charlene Lebreton, biolog în cadrul parcului Valea Broaștelor Țestoase.

Ea a fost instalată în biroul biologului și mănâncă fructe denumite 'smochinul de Barbaria', care este un cactus nativ din Mexic ce crește abundent și în zona bazinului mediteranean ajungând până la înălțimea de cinci metri.

Primind numele 'Hope', micul pui de țestoasă iese numai două ore pe zi într-o bucată de natură vie numită terrarium pentru a fi privită de vizitatori, deoarece lumina soarelui în această perioadă a anului este mai puțin puternică, a precizat biologul.

"Pielea sa nu are nici o pigmentare. Este extrem de sensibilă la lumina naturală și artificială", a declarat Lebreton.

Valea Broaștelor Țestoase de la Sorede deține 32 de specii de broaște țestoase, cu un total de aproximativ 540 broaște țestoase, inclusiv două de dimensiuni foarte mari, broasca țestoasă de Galapagos și broasca țestoasă de Seychelles.

Sursă: France Presse.

VIDEO: Cum RÂDE o CĂMILĂ. Imaginile care au făcut internauţii să zâmbească... Gabriel Cocu despre cea mai nebună petrecere, dar și planurile sale pentru Sărbători!...

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Ham Talent nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/ham-talent/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/hamtalent/?fref=ts , iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlay: https://goo.gl/Xezxeo.

Ultimele știri