Ham Talent

Ți se face pielea de găină! Ce a făcut o orcă, după ce i-a murit puiul! Descoperirea i-a ȘOCAT pe mulți!

 
+3 click pentru
galerie

Imagini sfâșietoare au fost surprinse recent! Atenția unor oameni a fost captată de apariția unei orci la suprafața apei, dar un alt detaliu șocant i-a lăsat pe toți fără cuvinte! Ce a făcut mamiferul după ce i-a murit puiul? 

Întâmplarea a ajuns pe internet și a devenit cunoscută în toată lumea. O orcă îndurerată, supranumită Tahlequah, care şi-a cărat puiul mort timp de şaptesprezece zile în apele din apropiere de Puget Sound din vestul statului american Washington, a abandonat corpul acestuia după ce a parcurs astfel 1.600 de kilometri, informează Live Science.

Tahlequah a fost observată fără puiul ei, sâmbătă, în timp ce vâna un banc de somoni în Haro Strait, o cale navigabilă situată între arhipelagul Insulele San Juan, la nord de Seattle, şi Insula Vancouver din Canada.

Tahlequah (cunoscută şi sub numele J35) se pare că este într-o formă fizică bună şi nu prezintă semne de malnutriţie, a precizat instituţia.

Nu se ştie dacă Tahlequah a renunţat intenţionat să mai care trupul puiului sau dacă acesta s-a deteriorat şi s-a scufundat, notează The Seattle Times.

Povestea emoţionantă a orcii Tahlequah a făcut înconjorul lumii după ce oamenii de ştiinţă au observat-o împingând trupul lipsit de viaţă al puiului său, care a murit la scurt timp după ce s-a născut, la 24 iulie.

La câteva ore după decesul puiului, un locuitor din Insulele San Juan a declarat că a văzut-o pe Tahlequah împreună cu alte şase exemplare de orcă adunate la gura unui golf şi formând un cerc strâns unit. "Pe măsură ce se lăsa întunericul le-am zărit adunate într-un fel de ritual sau ceremonie. Au rămas în jurul razei lunii, chiar şi când aceasta se muta", a declarat martorul conform blogului Centrului.

În anul 1995, populaţia de balene ucigaşe din regiune număra 98 de exemplare, însă în prezent mai trăiesc doar 75.

Potrivit cercetătorilor, exemplarele de orcă obişnuiesc să prezinte semne de suferinţă. În urma accidentului de pe platforma petrolieră Deepwater Horizon din aprilie 2010, mai mulţi delfini cu bot gros au fost observaţi cărându-şi puii morţi.

Sursa: Agerpres

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Ham Talent nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/ham-talent/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/hamtalent/?fref=ts , iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlay: https://goo.gl/Xezxeo.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI