Antena Căutare

Vestea momentului pentru stăpânii de câini sau pisici! Unde se fac castrări gratuite

Vestea momentului pentru posesorii de câini sau de pisici! Autoritățile au anunțat de curând faptul că stăpânii de câini şi pisici îşi vor putea steriliza gratuit animalul de companie la unul dintre cabinetele veterinare înscrise în campanie. Ce trebuie să afli

Vestea momentului pentru stăpânii de câini sau pisici! Unde se fac castrări gratuite Galerie
Castrări gratuite de câini și pisici

Vestea momentului pentru posesorii de câini sau de pisici! Autoritățile au anunțat de curând faptul că stăpânii de câini şi pisici îşi vor putea steriliza gratuit animalul de companie la unul dintre cabinetele veterinare înscrise în campanie. Ce trebuie să afli

Medicii veterinari pot asigura gratuit sterilizarea unui număr maxim de două animale de companie, fie câini, fie pisici, pentru fiecare posesor.

Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA) derulează în Bucureşti o campanie de sterilizare gratuită a câinilor şi pisicilor fără pedigree, urmând să fie sterilizaţi în total 3.600 de câini şi 3.600 de pisici. Cele 11 cabinete veterinare înscrise în program asigură gratuit bucureştenilor sterilizarea unui număr maxim de două animale de companie pentru fiecare posesor de animale din Capitală. Campania a început la sfârşitul lunii octombrie, iar în două săptămâni au fost sterilizate deja aproape 400 de animale, cele mai multe fiind pisici.

Campania „Sterilizarea nu te costă nimic” derulată de ASPA a început la sfârşitul lunii octombrie urmând să se încheie în 16 decembrie. Programul se adresează doar bucureştenilor.

Pentru sterilizarea gratuită este nevoie de cartea de identitate a deţinătorului şi de carnetul de sănătate al animalului. În cazul în care animalul nu are carnet, va fi eliberat unul la cabinet.

Vestea momentului pentru stăpânii de câini sau pisici! Unde se fac castrări gratuite

Castrări gratuite de câini și pisici

Castrări gratuite de câini și pisici

BENEFICII CASTRARE

Organizatorii campaniei atrag atenţia că sterilizarea este recomandată pentru o viaţă mai lungă şi mai sănătoasă a animalului de companie, întrucât reduce riscul tumorilor şi infecţiilor interne. Mai mult, este o obligaţie legală, iar amenzile ajung şi la 10.000 de lei, arată cei de la news.ro.

„Înmulţirea necontrolată a animalelor reprezintă una dintre cauzele principale ale abandonului. Prin campania Sterilizarea nu te costă nimic se doreşte prevenirea abandonului unui număr potenţial aproximativ de 36.000 de animale, care ar rezulta din înmulţirea celor 7200, în doar 6 luni”, spun reprezentanţii ASPA.

În primele două săptămâni de campanie au fost sterilizaţi 108 câini şi 268 de pisici.

CARE SUNT CABINIETELE CE FAC CASTRĂRI GRATUITE

Cele 11 cabinete veterinare înscrise în campanie sunt: CMVI Dr. Panaitescu Simona (Str. Soveja 97, Sector 1), Mat Vet (Bd. Lacul Tei 60, Sector 2), Praxis Vetlife (Str. Vasile Vasilievici Stroescu 21, Sector 2), Radius Vet (Str. Vasile Lascăr 191, Sector 2), Peda Vet (Şos. Iancului 19, Sector 2), Bimbo Vet (Bd. Constantin Brâncoveanu 132, Sector 4), Prato Impex (Calea Şerban Vodă 1, Sector 4), Adora Pet (Str. Dărniciei 2, Sector 5), Prima Vet (Şos. Alexandria 1, Sector 5), Pet Stuff (Str. Dezrobirii 21, Sector 6), Prima Vet Militari (Bd. Iuliu Maniu 19F, Sector 6).

Campania ASPA se derulează în urma hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) din luna martie a acestui an.

„În privinţa abandonului de animale, acesta provine atât din iresponsabilitatea proprietarilor, cât şi din înmulţirea animalelor pe care le au în posesie, întrucât acestea nu sunt sterilizate, deşi obligativitate există. În pofida existenţei obligativităţii legale de a steriliza câinii, prea mulţi proprietari nu au făcut acest lucru, unul dintre motive fiind costul financiar, dar şi lipsa de comunicare şi informare”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre iniţiat de consilierii generali PSD, şi aprobat cu majoritate de voturi în şedinţă.

Costul castrării este acoperit de municipalitate, prin ASPA. Valoarea estimată a sterilizării câinilor este de 235 de lei pentru femelă, 190 de lei pentru mascul, iar în cazul pisicilor – 150 de lei pentru femelă şi 150 de lei pentru mascul.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Ham Talent nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/ham-talent/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/hamtalent/?fref=ts , iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlay: https://goo.gl/Xezxeo.

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x