Antena Căutare

Hello Chef sezon 4, episodul 15 din 4 decembrie 2022. Rețetă cartofi dulci marocani, cu lipie. Ingrediente și mod de preparare

Împreună cu Liviu Teodorescu, chef Roxana Blenche a preparat cartofi dulci marocani în episodul 15 Hello Chef sezon 4. Iată ce ingrediente au folosit pentru rețeta tradițională din Liban.

colaj de imagini cu tocanita cu cartofi dulci marocani la hello chef sezon 4 episod 15 Galerie
Împreună cu Liviu Teodorescu, Roxana Blenche a preparat cartofi dulci marocani în episodul 15 Hello Chef sezon 4. Iată ce ingrediente au folosit pentru rețeta originală din Liban. | Antena 1

”Astăzi o să gătim o tocăniță cu cartofi dulci, o tocăniță marocană, pentru că știu că ești vegetarian și nu mănânci carne. De obicei, se face cu cotlete de berbecuț, dar am abaptat puțin rețeta și o facem cu cartofi dulci.”, a spus Roxana Blenche.

Imediat, ea a prezentat ingredientele necesare pentru prepararea tocăniței cu cartofi dulci marocani. Iată cum se pregătește rețeta delicioasă.

Citește și: Hello Chef, sezon 4, episod 13. Roxana Blenche și Radu Vâlcan au pregătit o rețetă specifică Thailandei: Pad Thai

Rețetă cartofi dulci marocani. Ingrediente și mod de preparare

În episodul 15 al sezonului 4 Hello Chef, difuzat pe 4 decembrie 2022 la Antena 1, Roxana Blenche, prezentatoarea emisiunii culinare și Liviu Teodorescu au preparat Cartofi dulci marocani.

Citește și: Lipii cu cartofi, la tigaie. Rețeta pe care o poți prepara în 20 de minute

Ingrediente rețetă tocăniță cartofi dulci marocani:

  • Cartofi dulci 500 grame
  • ceapă albă 100 grame
  • pastă de tomate 20 grame
  • usturoi
  • foi de dafin
  • stock de vită 1 cub/ stock de legume pentru vegetarieni
  • conservă roșii întregi 100 grame
  • linte la conservă 100 grame
  • năut la conservă 200 grame
  • stafide 50 grame
  • coriandru 10 grame
  • 2 lipii grecești.

Citește și: Lipii integrale de post. Lipii subțiri preparate în casă

Mod de preparare rețetă cartofi dulci marocani:

Pentru început se curăță cartofii dulci, se taie în bucății. După aceea, se spală țelina și se toacă. Urmează curățarea usturoiul, a cepii. După ce toate legumele sunt curățate și tăiate, ceapa și țelina sunt puse la călit.

”După aceea, o să punem cartofii, năutul, lintea scursă de zeamă, adăugăm condimentele, sosul de tomate. Toate le punem acolo și lăsăm să fiarbă puțin, până se fac cartofii. Și gata mâncarea.”, a spus chef Roxana Blenche.

Citește și: Hello Chef, sezon 4, episod 12. Roxana Blenche și Dan Capatos cu pregătit pancakes

Pe rând, se adaugă condimentele. În ulei, ele își eliberează aroma. După aceea, e timpul să fie pusă lintea, stock-ul cu legume - care se prepară cu apă. Se pune și el peste întreaga compoziție. Ulterior, se adaugă roșiile decojite și tigaia se lasă la foc mediu.

Mai multe detalii în materialul video de mai jos:

Ulterior, Roxana Blenche și Liviu Teodorescu au gătit și un desert delicios, a cărui rețetă o puteți urmări în clipul următor:

Hello Chef, în fiecare duminică, de la ora 14:00, la Antena 1

În fiecare duminică, de la 14:00, Antena 1 le aduce pasionaților de gătit și bucătărie un nou cooking show pe gustul lor: Hello Chef. Gazda emisiunii este nimeni alta decât Roxana Blenche, pe care publicul a avut șansa să o cunoască și să o susțină la Chefi la Cuțite.

Ce iese când se întâlnesc un bucătar, o celebritate gurmandă şi un specialist pasionat de nutriţie, telespectatorii pot afla urmărind Hello Chef, în fiecare duminică, de la ora 14:00, la Antena 1.

Citește și: Hello Chef, sezon 4, episod 10. Rețeta pentru sushi à la Chef Roxana Blenche și Irina Fodor

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x