Antena Căutare

Mark Moriarty este San Pellegrino Young Chef 2015, competiție la care Chef Florin Dumitrescu, de la HK, a fost mentor

Irlandezul a fost încoronat la Milano, locul din care se dă ora exactă în materie de orice tip de fashion. El s-a impus la capătul unui concurs la care au participat peste 3.000 de tineri chefi din întreaga lume

Irlandezul a fost încoronat la Milano, locul din care se dă ora exactă în materie de orice tip de fashion. El s-a impus la capătul unui concurs la care au participat peste 3.000 de tineri chefi din întreaga lume

În noiembrie anul trecut, când Mark Moriarty, originar din Blackrock, a decis, la numai 23 de ani, să se înscrie la concursul destinat celor mai tineri chefi din lume, și-a propus să ajungă în finală. Deși părea o chestiune greu de atins, Mark era ”antrenat” de Clare Smyth, prima femeie din Marea Britanie care a primit trei stele Michelin.

A trecut, cu brio, toate etapele și a ajuns în marea finală de la Milano. Unde s-a prezentat cu ”Celeriac baked in barley and fermented hay, cured and smoked celeriac”, iar juriul, format din șapte chefi de top, din Italia, Franța sau Africa de Sud l-au declarat S. Pellegrino Young Chef 2015, după o întrecere cu alți 19 maeștrii bucătari sub 30 de ani.

”Sunt foarte bucuros că am câștigat, cu atât mai mult cu cât am petrecut câteva zile minunate alături de oameni de excepție”, a declarat Moriarty.
Maria Jose Jordan și Paula Cademartori, reprezentând America Latină, s-au impus la Best Chef-Designer Couple, în timp ce trofeul Best Designer a plecat către China, la Xiao Li.

Florin Dumitrescu, jurat Hell’s Kitchen, mentor pentru Europa de Est

Florin Dumitrescu, unul dintre cei trei jurați Hell’s Kitchen, a fost, alături de Jerzy Pasikowksi, din Polonia, și Jiri Stift, din Cehia, unul dintre cei ”profesori” desemnați a analiza platourile concurenților din Europa de Est. Apoi, în calitate de mentor, a mers pentru a fi alături de Ștefan Barca, reprezentantul Europei de Est la prestigiosul concurs.

”Când San Pellegrino m-a desemnat mentorul câștigătorului Young Chefs Cup pe Europa de Est, Ștefan Barca, m-am simțit extrem de onorat. A fi chef-ul mentor la o competiție de acest nivel, cu cei mai buni chefi din lume în juriu, vine cu o responsabilitate uriașă. Trebuie să mă asigur că farfuria concurentului are toate elementele necesare pentru a câștiga competiția: creativitate, gust și aspect”,
spunea Florin Dumitrescu, primul mentor român din istoria competiției, înainte de plecarea spre Milano.

San Pellegrino, liderul apelor minerale în Italia, luptă contra inaniției globale

San Pellegrino, fondată în 1899, o marcă distribuită în 130 de țări, i-a avut parteneri, la Milano, pe cei de le ALMA, Școala Internațională Italiană de Bucătărie, dar și pe cei de la Vogue Italia.

Lider în Italia în domeniul băuturilor minerale, a aperitivelor non alcoolice și a ceaiurilor, San Pellegrino s-a implicat în promovarea și susținerea tinerelor talente din domeniul culinar, organizând, la Milano, un concurs de renume internațional.
Evenimentul desfășurat în Italia a însemnat nu numai o sărbătoare gastronimică, dar a fost și un bun prilej pentru ca Vogue Italia și San Pellegrino să anunțe demararea unui proiect de anvergură, destinat să-i ajute pe cei de la World Food Programme (WFP) să lupte contra înfometării în întreaga lume. ”Mulțumim celor de la San Pellegrino, care au decis să ne sprijine în efortul nostru în lupta împotriva inaniției”, a declarant Adele Rosetti, Directorul General al WFP Italia.


Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Iadul Bucătarilor nu e panică:). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/iadul-bucatarilor/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/antena1official/?fref=ts, iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlayhttps://antenaplay.ro/iadul-bucatarilor.

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x