Antena Căutare

3 idei funcționale pentru amenajarea unei băi mici

menajarea unei băi mici trebuie să ofere soluții pentru două mari probleme de ordin logistic: Mobilitatea redusă dintr-un astfel de spațiu; Integrarea dificilă a corpurilor de mobilier.

Amenajarea unei băi mici trebuie să ofere soluții pentru două mari probleme de ordin logistic:

  • Mobilitatea redusă dintr-un astfel de spațiu;
  • Integrarea dificilă a corpurilor de mobilier.

Rezolvându-le, te poți bucura apoi de o libertate mult mai bună de mișcare, precum și de un acces facil către toate obiectele sanitare.

Așadar, noi îți propunem sa mizezi pe cele 3 idei de amenajare de mai jos, în cazul în care ai o baie de mici dimensiuni:

Cabina de duș în locul căzii

Într-o baie de dimensiuni mici, cabina de dus este întotdeauna un pariu câștigător. Pentru a nu claustra și mai mult acest spațiu:

  • Evită perdelele sau cabinele de duș cu pereți despărțitori, realizați din material opac;
  • Dacă vrei totuși perdea de duș, alege un model colorat în nuanțe deschise (despre cromatica unei băi mici vorbim puțin mai jos);
  • Alege cabinele de duș cu pereți realizați din material transparent, ce permit ochiului uman să parcurgă în profunzime întregul spațiu al băii.

RECOMANDARE: Alege o pălărie de duș hi-tech, ce garantează o pulverizare concentrată a jetului de apă, fără stropi de apă împrăștiați peste tot. Astfel, poți renunța chiar și la pereții despre care vorbeam mai sus.

2. Nuanțe ce oferă ideea de “spațiu aerisit”

3 idei funcționale pentru amenajarea unei băi mici

O încăpere luminoasă este percepută de ochiul uman drept o încăpere mult mai spațioasă.

Dacă vrei să obții prin cromatică ideea de “spațiu”, iată care sunt cele mai bune culori:

  • Alb
  • Crem
  • Bej
  • Gri

Spre deosebire de nuanțele închise, ce absorb pur și simplu lumina dintr-un spațiu, cele de mai sus resping razele de lumină înapoi în centrul băii, garantând astfel mai multă luminozitate în această încăpere.

RECOMANDARE: Tot în spațiul unei băi mici trebuie să își găsească locul binemeritat: oglinzile, obiectele sanitare cu inserțiile metalice și plăcile ceramice cu suprafață lucioasă - prin textura lor, aceste corpuri reflectă foarte bine lumina, înapoi în centrul băii.

3. Utilizează spațiul pe verticală și colțurile băii

3 idei funcționale pentru amenajarea unei băi mici

Într-o baie de mici dimensiuni, spațiul este o problemă pe care o poți aborda din unghiuri diferite. Iată o serie de sugestii privind alegerea corpurilor de mobilier, astfel încât să pui în valoare utilitatea unor suprafețe neconvenționale, precum colțurile sau zona superioară a pereților:

  • Alege corpuri de mobilier pentru baie ce oferă spații pentru depozitare supraetajate. Ia în calcul și alegerea obiectelor sanitare multifuncționale, cu dispunere pe verticală. RECOMANDARE: lavoarul cu montare pe dulap sau blat.


Partea superioară a pereților este o altă zonă cu potențial, ce poate fi utilizată drept spațiu pentru depozitare. Așadar, îți recomandăm să cumperi mobilier pentru baie ce poate fi prins cu ușurință de suprafețele verticale, garantând totodată un acces facil la produse de igienă personală.

RECOMANDARE: poți renunța la vasul clasic de WC cu bază pe sol, alegând în schimb un vas de WC suspendat, cu un design modern și caracter mult mai ergonomic.

Niciun spațiu nu este prea mic pentru amenajarea unei băi. Așadar, ține cont de sfaturile noastre și integrează-le apoi în planul de amenajare dedicat băii tale de mici dimensiuni!





Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x