Antena Căutare

Singura viețuitoare care e tot timpul însărcinată. Cum e posibil?

Majoritatea mamiferelor pot avea mai multe sarcini când sunt adulte, însă în cazul lor există o pauză după fiecare naștere, timp în care mamele își alăptează puii. Alte specii au doar unul sau doi pui toată viața. O specie, însă, reușește să fie însarcinată aproape constant, scrie National Geographic.

Singura viețuitoare care e tot timpul însărcinată. Cum e posibil?
Singura viețuitoare care este tot timpul însărcinată

Potrivit unui nou studiu publicat în Proceedings of the National Academy of Science, femelele wallaby de mlaștină (Wallabia bicolor), marsupiale din Australia, pot rămâne însărcinate la 1-2 zile înainte de a naște un alt pui.

Citește și: Grumpy Barbara, pisica care a devenit star pe Instagram. "Dacă intră cineva în casă, amenință că îl va omorâ" Video

Ca toate marsupialele, wallaby de mlaștină nasc pui foarte mici ce se dezvoltă complet în marsupiu, unde beau laptele mamei. Unele marsupiale, precum cangurii, se pot reproduce la o zi dupa naștere, însă nu inainte, potrivit lui Brandon Menzies, co-autorul studiului și cercetător în cadrul Universității din Melbourne.

Wallaby de mlaștină, însă, sunt singurele animale (în afară de iepurele maro european) ce pot rămâne însărcinate cât timp poartă deja o altă sarcină. Însă iepurii au sezoane specifice de reproducere și femelele nu sunt constant însărcinate o mare parte a vieții lor adulte așa cum sunt femelele wallaby de mlaștină.

Citește și: Câine sau pisică? Animăluțul care a stârnit valuri pe internet. "Are o mutație genetică" Video

Spre deosebire de majoritatea animalelor, marsupialele au două utere, fiecare cu propriul set de ovare, și hormoni de creștere a fetusului diferiți. Cercetătorii încă nu știu exact cum funcționează procesul biologic ce permite femelelor wallaby de mlaștină să fie aproape constant însărcinate, însă știu sigur că acest fenomen are loc.

Cu 1-2 zile înainte de a naște un pui, femela poate deveni însărcinată. După ce primul pui se naște și intră în marsupiu, embrionul intră într-o etapă numită “diapauză embrionică”.

Citește și: Columbienii sunt terorizați de descendenții hipopotamilor aduși de Pablo Escobar. Cum au ajuns o amenințare pentru localnici? „Ne îngrijorează!” Video

În acest timp, primul pui continuă să crească și, de obicei, e pregătit să părăseasca marsupiul în jurul lunii septembrie. Până în luna decembrie, micul pui nu mai e alaptat, ceea ce permite creșterea celuilalt embrion, ce se naște în jurul lunii ianuarie. În acest timp, femela s-a împerecheat din nou și are un nou embrion.

Animalul care nu a mai fost văzut de 40 de ani a reapărut! Imagini uluitoare cu iepurele magic, cel mai rar animal din l... Câinele erou! Toată lumea fugea de incendiu, dar el a intrat în flăcări, ca să-și salveze prietenul de joacă!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x