Căutare Live

5 motive să înlocuiești vechea centrală termică cu una nouă în condensare

Centrala termică este cel mai eficient echipament de încălzire cu ajutorul căruia poate fi obținută o temperatură ideală în casă. Cu toate că este vorba de un produs pe care îl folosim o perioadă lungă de timp, chiar și în condițiile unei exploatări corespunzătoare, componentele de bază ale acesteia încep să se erodeze.

5 motive să înlocuiești vechea centrală termică cu una nouă în condensare

Freepik.com

Adesea, pentru proprietarii de locuințe apare dilema dacă este rentabil să repare vechea centrală sau pur și simplu să o înlocuiască cu un model de ultima generatie, cum sunt, de exemplu, cele din gama de centrale termice Ariston. Dacă te afli în această situație, îți prezentăm mai jos câteva motive pentru care merită să renunți la un echipament uzat în favoarea unei centrale termice în condensare.

1. Costuri mai mici

În cazul în care centrala ta termică nu mai funcționează în mod corespunzător, cel mai bine ar fi să iei în considerare înlocuirea acesteia. De multe ori, piesele pe care trebuie să le înlocuiești și manopera pentru reparații costă mai mult decât achiziția unui produs nou și, în plus, cheltuielile de exploatare ale unui echipament nou și eficient sunt exponențial mai mici decât cele cu o centrală convențională.

2. Economie la utilități

Atunci când apar primele semne de uzură, o reparație punctuală poate părea cea mai bună soluție din punct de vedere financiar. Însă, dacă îți dorești să reduci facturile pentru energia electrică și gaze, cel mai bine ar fi să cumperi o centrală nouă. Spre deosebire de echipamentele tradiționale, care pierd din căldură odată cu procesul de evacuare a gazelor arse, o centrală termică în condensare valorifică toată această energie.

Un produs nou, de înaltă performanță, oferă un confort termic maxim cu o conservare marită a energiei, datorită celor mai inovatoare tehnologii de încălzire. Practic, eficiența obținută va fi de aproape 110%. Centrala termică în condensare are un principiu de funcționare simplu, respectiv valorifică căldura disponibilă în vaporii de apă existenți în gazele arse, prin răcirea gazelor și transferarea căldurii rezultate în agent termic. Prin extragerea maximului de căldură, aceasta oferă un randament foarte înalt și o reducere a consumului de gaz cu până la 35%.

3. Impact redus asupra mediului

O centrală termică modernă te ajută să te bucuri de o încălzire superioară în interiorul casei, beneficiind în același timp de costuri reduse și scăderea emisiilor de noxe în atmosferă. Datorită tehnologiei condensării, echipamentele noi au un aport mai mic de monoxid de carbon, iar acest lucru le face mai puțin dăunătoare pentru natură. Mai mult, centralele în condensare sunt prevăzute cu sisteme de control ce asigură obținerea unui proces de ardere eficient.

De altfel, este binecunoscut faptul că centralele convenționale poluează foarte mult mediul înconjurător. În urma directivelor Uniunii Europene referitoare la proiectarea ecologică a echipamentelor de încălzire, începând cu 2015 este permisă doar producerea și comercializarea de centrale termice în condensare.

4. Tehnologie inteligentă

Cu toții ne dorim funcții inteligente pentru aparatura din locuință, care să ne ofere mai mult control. Față de modelele vechi, centralele termice de ultimă generație oferă o experiență superioară, fiind foarte performante. În funcție de model, un produs poate oferi variante de automatizare, sisteme speciale de autodiagnosticare, memorarea automată a funcției utilizate în ultimele 24 de ore, interfață digitală, control Wi-Fi prin intermediul aplicațiilor dedicate, ajustarea puterii pentru menținerea temperaturii la nivelul dorit. În plus, dacă vrei să îți instalezi încălzire prin pardoseală, un echipament nou este ideal pentru a fi conectat la acest sistem.

5. Design ideal pentru orice tip de locuință

Citește și
bianca neagu in rolul biancai in telenovela numai iubirea
O mai ții minte pe micuța Bianca din Numai Iubirea? S-a transformat într-o domnișoară superbă. Cum arată acum
O mai ții minte pe micuța Bianca din Numai Iubirea? S-a transformat într-o domnișoară superbă. Cum arată acum
femeie care curata faianta din casa cu o carpa crem
Au fumat două pachete pe zi în bucătărie și când au șters pereții au rămas uimiți. Imaginile au creat isterie pe TikTok
Au fumat două pachete pe zi în bucătărie și când au șters pereții au rămas uimiți. Imaginile au creat isterie pe TikTok
femeie care a atins cu degetul un mobilier plin de praf
Cum se formează praful și de ce reapare la scurt timp după ce l-ai șters. Cât de periculos este dacă-l lași pe suprafețe
Cum se formează praful și de ce reapare la scurt timp după ce l-ai șters. Cât de periculos este dacă-l lași pe suprafețe
Mai multe articole

În zilele noastre, orice echipament din casă trebuie să se integreze în stilul ales pentru decorarea locuinței. Față de un model vechi, pe care nu îl poți monta prea ușor dacă îți dorești o amenajare mai modernă, centralele noi sunt compacte și atractive, astfel încât pot fi montate în orice spațiu fără a dezechilibra designul încăperii.

Centralele termice în condensare sunt eficiente, oferă un confort ridicat, economii și costuri mai mici de utilizare și au o durată de viață mai mare. În mod sigur, alegerea unui astfel de echipament pentru încălzire reprezintă o soluție avantajoasă față de sistemele învechite, cu care poți întâmpina mult mai multe probleme atunci când încerci să le repari.

Cum să-ți personalizezi bucătăria, în funcție de dorințe și nevoi... Pentru o viata linistita, scapa de rozatoare!...
Parteneri
Filme despre sfârșitul lumii. 5 povești apocaliptice pe care trebuie să le vezi
Dacă ești adepta filmelor de acțiune cu scenarii greu de imaginat, ți-am pregătit o listă cu filme despre sfârșitul lumii care să te țină cu sufletul la gură. Am ales pentru tine unele dintre cele mai apreciate producții din toate timpurile cu actori de renume și scenarii pline de suspans.
Catine.ro
Ultimele știri