Antena Căutare

Alimentul din casă care te ajută să scapi de condensul de pe geamuri iarna aceasta. Nu te aștepți să fie așa de simplu

Perioada rece aduce numeroase schimbări, resimțite atât la nivelul corpului, cât și locuințelor noastre. Cel mai întâlnit fenomen este condensul. Din cauza frigului de afara cel mai adesea se formează bule de apă atât pe geamuri cât și pe pereți, lucru care poate provoca mai multe fenomene în lanț.

Condensarea pe geamuri în timpul iernii poate fi cauzată de diferența de temperatură dintre aerul din interior și cel din exterior.

shutterstock

Pe măsură ce temperaturile scad, condensul este din ce în ce mai vizibili mai ales pe geamurile din locuințele noastre. Aceste bule de apă se scurg adesea pe pervaz sau pe pereți favorizând un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor care formează și întrețin mucegaiul.

Cum poate fi oprit condensul de pe geamuri în perioada iernii

Condensarea pe geamuri în timpul iernii poate fi cauzată de diferența de temperatură dintre aerul din interior și cel din exterior. Aerul cald din interior se condensează pe suprafața friguroasă a geamului când întâlnește aerul rece din exterior.

Acest fenomen este similar cu formarea condensului pe paharul cu apă rece pe care îl bei într-o zi caldă de vară.

Pentru a preveni formarea condensului pe geamuri în timpul iernii, există câteva lucruri pe care le puteți face. Unul dintre ele este să încălziți aerul din interiorul casei la o temperatură constantă și constantă, astfel încât să evitați fluctuațiile de temperatură care pot provoca formarea condensului. De asemenea, puteți încerca să ventilați casa în mod regulat pentru a înlătura aerul umed și a preveni acumularea lui.

Citește și: De ce transpiră geamurile termopan pe interior. Iată cum scapi definitiv de această problemă

Însă există o soluție foarte ieftină, care te scapă de condens în doar câteva minute. Mirror relatează povestea unei femei care a cerut cu insistență ajutor prin intermediul rețelelor de socializare, iar cea mai populară metodă a fost sarea.

Oamenii i-au recomandat să pună sare într-un bol, iar mai apoi să lase bolul lângă fereastră. Rezultatele se vor vedea imediat pentru că sarea absoarbe umezeala.

Sarea este un desicant, ceea ce înseamnă că are capacitatea de a atrage și retine umezeala din aer. Acest lucru poate fi util în anumite situații, cum ar fi pentru a menține alimentele în siguranță sau pentru a preveni mucegaiul în anumite medii.

Citește și: Cum scapi de condens și de mucegaiul de pe perete sau de la geam. Plante care te fac să renunți la soluțiile de curățat

Există mai multe modalități de a scăpa de umezeala de pe geamuri. Una dintre cele mai simple metode este aerisirea frecventă a încăperii, care poate ajuta la îndepărtarea umidității din aer. De asemenea, puteți utiliza un dezumidificator pentru a absorbi excesul de umiditate din aer.

Dacă umezeala se formează pe geamuri din cauza temperaturilor scăzute din exterior, puteți încerca să încălziți suprafața geamului cu un uscător de păr sau cu un foen, pentru a evita formarea condensului. De asemenea, puteți încerca să izolați bine geamurile pentru a preveni formarea umezelii în primul rând.

Citește și: Cum scapi de condensul de pe geamurile termopan. Soluție ieftină și eficientă pentru umezeală și mucegai

Stratul de ceară de pe mere. Ce spun specialiștii despre el și cum poate fi eliminat
Fructele din supermarketuri sunt frumoase. Au o formă atât de uniformă, sunt atât de...
Horoscopul zilei de 23 martie 2023. Racii au parte de o zi minunată. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 23 martie 2023 spune că Racii se vor bucura de clipe și momente care le vor...
Parteneri
Icre de fasole cu ceapă caramelizată. Rețetă delicioasă de post
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x