Antena Căutare

Cum să îți redecorezi locuința cu bani puțini. Un pont: mizează pe prietenii tăi cu abilități practice

Începând cu simplele peşteri ce îl protejau de ploaie şi vânt, omul a căutat mereu să obțină confort, construindu-şi adăposturi nu doar pentru a locui, ci şi pentru a trăi. În prezent, o locuință nu e doar un refugiu împotriva intemperiilor, ci e locul care asigură fiecăruia un confort fizic și psihic.

Cum să îți redecorezi locuința cu bani puțini. Un pont: mizează pe prietenii tăi cu abilități practice

Dacă te-ai mutat de curând într-o garsonieră a ta sau într-una închiriată, există o probabilitate destul de mare să nu te regăsești în ceea ce ai găsit la fața locului. În cazul în care ești chiriaș, e posibil să ai un proprietar maleabil și înțelegător, care să te lase să bați cuie în perete, să achiziționezi o piesă de mobilier sau să arunci ce au lăsat cei care au locuit înainte acolo.

În orice caz, există câteva moduri prin care poți să îți transformi locuința, iar acest articol vine cu câteva recomandări:

Electrocasnice și mobilier la reducere

Mai ales dacă e vorba de garsoniera ta, probabil ai intrat într-o încăpere goală și ai fost pe de-o parte entuziasmat, pe de alta copleșit de tot ceea ce ai de cumpărat. O variantă ar fi să-ți faci carduri de cumparaturi prin care să poți achita tot ceea ce ai nevoie în rate. Desigur, ar fi bine să compari prețurile la diferite produse și să profiți de reduceri. Chiar dacă voiai să le iei pe rând, o mașină de spălat și un frigider îți vor fi necesare din prima clipă în care te vei muta la casa ta. Dacă e vorba de un spațiu închiriat, varianta de achiziție a electrocasnicelor e încă plauzibilă, mai ales dacă proprietarul nu ți-a asigurat un aspirator sau o mașină de spălat vase, de exemplu. În acest caz, în materie de mobilier nu ar trebui să ai prea multe probleme, eventual îți vor mai fi necesare un stender și un dulap, ale căror prețuri să le scazi din chirie. Dacă e cazul să îți iei mobilă pentru garsoniera ta, o posibilitate poate fi cumpărarea uneia la mâna a doua. De asemenea, poți să te înscrii și pe un grup de donații, unde foarte multă lume postează faptul că își donează mobila veche atunci când renovează și reamenajează.

Ajutorul prietenilor

Dacă ai de făcut reparații în locuință, de schimbat prize sau țevi, precum și de zugrăvit poți recurge la ajutorul prietenilor care se pricep la aceste activități. Nu ar fi recomandat să te apuci să faci tu ceea ce nu știi, căci daunele ar putea fi destul de mari, mai ales dacă nu ai pus în viața ta mâna pe o șurubelniță. Dacă în cercul tău de prieteni nu ai zugravi sau electricieni, cu siguranță cineva din anturaj îți va recomanda un specialist care nu practică tarife exagerate. Tot prietenii îți pot oferi și multe cadouri de casă nouă, indiferent dacă e a ta sau e doar închiriată, dacă organizezi o petrecere atunci când te muți.

A (re)decora o locuință poate reprezenta o adevărată provocare. Deși presupune cheltuieli destul de mari, e de preferat ca acest proces să dureze cât mai puțin pentru confortul tău fizic și emoțional.

Sursă foto: unsplash.com

Procrastinarea poate fi un semn al problemelor serioase de sănătate. Află explicațiile specialiștilor
Procrastinarea poate fi un semn al problemelor serioase de sănătate, spun experții. Însă ce...
Horoscopul zilei de 29 ianuarie 2023. Peștii au parte de câștiguri financiare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 29 ianuarie 2023 vine cu vești bune pentru cei mai mulți nativi din zodiac....
Parteneri
Metode sustenabile pentru a slăbi sănătos. Ce sfaturi îți recomandă dieteticienii
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x