Antena Căutare

Cum îngrijești Mâna Maicii Domnului, planta tămăduitoare

Cum îngrijești Mâna Maicii Domnului, planta de gradina binefăcătoare. Mâna Maicii Domnului: plantare, îngrijire, înmulțire.

Cum îngrijești Mâna Maicii Domnului, planta tămăduitoare Galerie
mana maicii domnului

Cum îngrijești Mâna Maicii Domnului, planta binefăcătoare pe care trebuie s-o ai în grădină și ce trebuie să știi despre proprietățile sale tămăduitoare. Mâna Maicii Domnului: plantare, îngrijire, înmulțire.

Mâna Maicii Domnului nu este doar o floare parfumată, ci are anumite proprietăți tămăduitoare, fapt pentru care cei mai mulți dintre iubitorii de grădini o preferă.

Mâna Maicii Domnului face parte din familia Caprifoliaceae, iar denumirea științifică este Lonicera japonica. Această floare este o specie exotică, originară din Estul Asiei.

Mâna Maicii Domnului este o floare rezistentă la secetă și la ger, așadar, nu necesită o îngrijire specială. Ca și prezentare, este o plantă cățărătoare, care poate ajunge și la 2-3 m lungime. Florile sunt de culoare alb-gălbui, iar fructele sunt negre. Mâna Maicii Domnului înflorește din mai-iunie până în luna august.

Cum îngrijești Mâna Maicii Domnului, planta tămăduitoare

mana maicii domnului

Mâna Maicii Domnului, proprietăți

Această plantă cu miros îmbătător își merită numele cu prisosință. Legenda spune că Maica Domnului, ținându-l pe Iisus în brațe, căuta un adăpost ferit de soldații lui Irod, care o hărțuiau. Planta care a primit-o și care i-a oferit protecție a fost caprifoiul. La plecare, Maica Domnului a binecuvântat-o cu proprietăți tămăduitoare.

Și iată cum Mâna Maicii Domnului a devenit răspunsul la multe afecțiuni trupești, având proprietăți antimicrobiene, antihipertensive şi antiinflamatoare. Mai mult, această floare ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge, fiind recomandată în terapia diabetului.

Datorită efectelor cicatrizante, Mâna Maicii Domnului este eficientă în tratarea și cicatrizarea rănilor. Ceaiul din floarea de Mâna Maicii Domnului mai este utilizat în tratarea răcelilor, durerilor de cap, de gât, abcesului mamar și intestinal, dar și pentru alte afecțiuni. Revenind la calitățile sale decorative, Mâna Maicii Domnului emană un miros puternic și înfrumusețează orice spațiu al grădinii tale.

Plante de apartament: Cactus - de ce e bine să-ți decorezi casa și grădina cu el

Cum îngrijești Mâna Maicii Domnului, planta tămăduitoaresursa foto: youtube

Mâna Maicii Domnului - plantare, îngrijire, înmulțire

Dacă vrei să-ți amenajezi grădina cu această floare binecuvântată trebuie să știi că ea se plantează primăvara devreme, chiar după ultimul îngheț. Se iau 2-3 ramuri lemnoase de la o altă tufă, lungi de 15-20 cm, se curăță de frunze cu un cuțit, lăsând două frunze în vârf, tăiate pe jumătate. Se stabilește locul plantării, se sapă la o adâncime de o lopată, după care, în gaura formată se toarnă un strat de rumeguș amestecat cu frunze uscate sau cu paie. Această practică nu este întâmplătoare, ci are scopul de a ajuta viitoarea plantă pe timp de iarnă, protejându-i rădăcinile. Se îngroapă apoi în pământ, până la nivelul celor două frunze, care rămân în afară. Deasupra, se pune un pet de plastic. Tot atunci se fixează și suportul pe care planta trebuie să se cațere, pentru a nu-i afecta creșterea.

Cum îngrijești Mâna Maicii Domnului, planta tămăduitoaresursa foto: horticultorul.ro

Mâna Maicii Domnului se îngrijește destul de ușor, necesitând doar apă, în mod regulat. Când apar primele fruzulițe noi, floarea se descoperă și se lasă să crească. Ocazional, se pot tăia vârfurile, pentru ca frunzele să se desfacă și să crească în lateral. După primul an de la plantare, Mâna Maicii Domnului se udă doar în caz de secetă. La doi ani de la plantare, se curăță de crengile uscate pentru a încuraja creșterea ramurilor noi, întocmai ca în cazul viței de vie. Mâna Maicii Domnului se poate tunde în fiecare an de la înflorire, pentru a-i da designul dorit. Înmulțirea acestei plante se face în două moduri: prin marcotaj sau prin butași verzi.

surse info: horticultorul.ro, adevarul.ro, lataifas.ro

surse foto: youtube, horticultorul.ro

Amenajarea casei în stil Feng Shui. Reguli importante pentru echilibru și pozitivism... Plante de apartament benefice. De ce este bine să ai busuioc în ghiveci...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x