Antena Căutare

Îți ridici o casă? Vezi 5 sfaturi de la meseriașii în construcții

Construcția unei case nu este un proiect de care să te apuci de azi pe mâine, ținând cont că este vorba de o investiție importantă, de care vei beneficia, poate, pentru tot restul vieții.

Îți ridici o casă? Vezi 5 sfaturi de la meseriașii în construcții
Îți ridici o casă? Vezi 5 sfaturi de la meseriașii în construcții | Pixabay

Cu excepția meseriașilor din domeniul construcțiilor, puțini sunt cei care știu cu exactitate care sunt pașii de urmat atunci când vor să-și ridice o casă. De aceea, dacă ai un plan un asemenea proiect, ne-am interesat pentru tine și îți oferim cele mai importante sfaturi furnizate de specialiști.

1. Gândește proiectul pe termen lung

Dacă îți dorești să își petreci restul zilelor împreună cu familia, în casa pe care ai visat-o, ia în calcul faptul că vor apărea unele schimbări pe parcurs. Veți avea copii, veți primi în vizită rude și prieteni, poate copiii se vor căsători și vor locui o vreme la voi, iar pentru toate aceste situații este nevoie de spațiu. Nu te limita doar la strictul necesar pe moment, ci gândește în perspectivă. De asemenea, ia în considerare faptul că la un moment dat vei dori să schimbi mobila, să redecorezi interiorul, așa că asigură-te că va exista spațiu suficient în camere pentru schimbările ulterioare.

Alege materiale de calitate atât pentru construcția propriu-zisă, cât și pentru gardul ce o va imprejmui - găsești pe MatHaus.ro o gamă variată de panouri pentru gard bordurat.

Totuși, nu construi mai mult decât vei avea vreodată nevoie. Nu vei face decât să cheltui mai mult, pentru a locui într-o casă prea mare, care va presupune și costuri mai ridicate de întreținere.

2. Nu uita de garaj și dependințe

O casă la curte este incompletă fără, o magazie, un atelier, un garaj, o bucătărie de vară sau alte dependințe. Chiar dacă nu ai mașină, e bine să incluzi în proiect și garajul, dacă intenționezi să-ți cumperi una în viitor. De asemenea, un spațiu de stocare exterior este necesar, pentru că nu are rost să-ți umpli casa cu lucruri al căror loc este în magazie. Pentru amenajarea unor rafturi de depozitare, dar și pentru structurile portante fixe, poți folosi țevi rectangulare, care sunt foarte de adaptat proiectului și durabile.

3. Alege materiale de cea mai bună calitate pentru acoperiș și burlane

Dintre toate elementele casei, acoperișul, jgheaburile și burlanele sunt expuse permanent precipitațiilor și intemperiilor și trebuie să facă față timp cât mai îndelungat condițiilor meteo de orice fel. Apa pluvială, zăpada și chiar arșița de peste vară pot afecta aceste structuri, dacă nu sunt folosite materiale de cea mai bună calitate.

Când vine vorba de materialele pentru acoperiș, burlane și jgheaburi, nu este cazul să te gândești să faci economie, achiziționând materiale mai ieftine. De obicei acestea sunt de slabă calitate, iar reparația pagubelor te va costa mult mai mult decât ai economisit.

4. Optimizează termic și energetic locuința

Dacă vrei să faci economie, construiește locuința astfel încât să reduci la maxim consumul de energie electrică și termică. În acest scop, izolația termică are un rol esențial, iar dacă vei instala și un sistem de încălzire prin pardoseală, deja ai garantată o reducere cu 20-30% a cheltuielilor cu energia termică.

Pentru reducerea costurilor cu energia electrică, cea mai bună soluție sunt panourile solare dar și alte sisteme alternative. E drept că instalarea acestora te va costa mai mult, însă vei beneficia gratuit de o mare parte din energia electrică necesară locuinței.

5. Casa construită în regie proprie este mai ieftină

Dacă iei pe cont propriu construcția casei, vei ieși mai ieftin cu aproximativ 40% decât în cazul în care vei apela la o echipă de constructori. Pentru asta, trebuie totuși să ai experiența și cunoștințele necesare.

În cazul în care apelezi la constructori, cel mai bine este să contractezi întreaga lucrare unei singure echipe. Vei scuti astfel cel puțin 20% din cheltuieli decât în situația în care vei contracta fiecare etapă de execuție unor echipe diferite.

Cum să economisești bani atunci când îți mobilezi casa?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x