Iată care sunt plantele care absorb umiditatea din casă și te ajută să scapi de formarea mucegaiului de pe pereți.
Umiditatea din locuințe este o adevărată problemă, mai ales în sezonul rece. Însă, unele plante de interior pot reduce formarea condensului din casă.
Citește și: De ce transpiră geamurile termopan pe interior. Iată cum scapi definitiv de această problemă
Plantele de apartament nu sunt doar ca să decoreze, în mod plăcut, locuința, ci pot ajuta și la scăderea umidității din casă. Astfel, sunt o soluție naturală în lupta împotriva mucegaiului și igrasiei.
Tot ce trebuie să faci este să alegi plantele potrivite, care nu necesită o atenție sporită. Apoi, trebuie să găsești acea zonă din locuință cu cea mai mare umiditate.
Limba soacrei, crinul păcii, iederă și palmierii sunt plantele de interior care ajută la absorbția umidității din aer și, implicit, la reducerea formării de mucegai pe pereți.
Citește și: Plante de apartament care te scapă de mucegai. Ce recomandă specialiștii să aduci în casa ta
„Folosirea plantelor pentru a preveni apariția mucegaiului este o metodă practică și naturală de a reduce umiditatea din casă. Frumusețea acestei soluții naturale este că vei observa o îmbunătățire în timp ce vei avea și plante frumoase de care să te bucuri”, spun experții, notează Express.co.uk.
Iedera este o varianta excelentă pentru a elimina mucegaiul din camerele cu umiditatea ridicată. Este potrivită pentru încăperi mici și tolerează bine și camerele mai întunecoase, în care nu pătrunde suficientă lumina naturală.
Iedera are nevoie de udări regulate, cu apă din abundență. Următoarea udare se realizează după ce pământul din ghiveci este uscat complet.
Pentru că este o plantă agățătoare, poate fi suspendată în coșuri sau ghivece speciale. Această varianta este ideală dacă ai copii mici sau animale de companie pentru că frunzele de iederă sunt toxice.
Citește și: Plante care purifică aerul din casă. Recomandări pentru interiorul locuinței tale
Crinul păcii, una dintre cele mai răspândite plante de apartament, este o opțiune excelentă pentru dezumidificarea spațiilor cu umezeală ridicată.
Nu are nevoie de soare direct pentru a se dezvoltă frumos și poate crește chiar și cu lumina artificială.
Ștergerea frunzelor de praf și tăierea florilor uscate mențin plantă sănătoasă și stimulează înflorirea.
Crinul păcii va produce multe frunze dacă este ținut într-o încăpere cu mai puțină lumina, iar dacă este așezat într-o zona cu mai multă lumina va înflori mai des.
Cunoscută popular sub denumirea de limba soacrei, este una dintre cele mai rezistente și adaptabile plante de interior. Este ideală pentru persoanele care nu au deloc experiență cu îngrijirea plantelor de apartament.
Preferă un loc însorit și mai multă căldură pentru a se dezvoltă cât mai bine.
Cercetările realizate de NASA au arătat că această plantă are și capacitatea de a filtra toxinele din locuință, ceea ce înseamnă că menține aerul curat, pe lângă faptul că absoarbe umezeala și previne mucegaiul.
Palmierii absorb, de asemenea, umiditatea din aer prin frunze. Iar pentru că au multe frunze, reușesc să reducă rapid umezeală din casă.
Există numeroase varietăți de palmieri care se potrivesc cu orice spațiu, precum palmierul pitic (Chamaedorea elegans), curmalul pitic (Phoenix roebelinii), palmierul areca (Dypsis Lutescens), palmierul bambus (Chamaedorea seifrizii), palmierul doamnei (Rhapis excelsa) etc, a mai precizat sursa citată anterior.