Cum să conduci în siguranță pe polei

 

În fiecare iarnă se întâmplă tot mai multe accidente din cauza condițiilor de mers pe șosele. Vinovați sunt șoferii care nu își iau măsurile de siguranță potrivite pentru iarnă. Iată câteva sfaturi utile pentru șoferi:

Pentru început trebuie să își schimbi anvelopele de vară cu cele de iarnă, dacă nu ai făcut deja acest lucru. Chiar dacă ai o mașină SUV asta nu înseamnă că nu trebuie să o echipezi corespunzător, cu anvelopele potrivite.

Primul sfat este să îți pui pe mașină anvelopele potrivite, fie ele de iarnă, fie mixte. Dacă cumva te-a luat iarna prin surprindere și încă ai pneurile de vară pe jantele mașinii si circuli într-o zonă cu polei, singurul sfat este să micșorezi viteza extrem de mult. 

               

Este bine să eviți străzile puțin circulate, pe aceste străzi poleiul nu este risipit de anvelopele automobilelor care circulă pe acolo, iar puținele mașini care aleg acel drum sunt suspuse unui risc crescut.

În această perioadă specialiștii te sfătuiesc să micșorezi viteza și să pastrezi distanța la primele semne ale prezenței poleiului pe carosabil. 

                

Dacă nu ești mulțumit de mașina ta sau crezi că nu este potrivită pentru această perioadă a anului adaugă un anunț gratuit pe CarZZ.ro unde milioane de români își caută zilnic o mașină.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe