Antena Căutare

De ce nu ar mai trebui să consumați pâine feliată. Aceste motive o să vă facă să vă gândiți de două ori atunci când o cumpărați

Pâinea gata feliată și ambalată economisește timp. Din acest motiv, majoritatea cumpărătorilor o aleg ca variantă optimă și la îndemână. Însă, există câteva motive pentru care ar trebui evitată sau cel puțin consumată moderat. Iată despre ce este vorba!

O fotografie cu o pâine care este feliată cu un cuțit. Galerie
Motivele pentru care oamenii ar trebui să renunțe la pâinea feliată. | Shutterstock

Pâinea este nelipsită din casele oamenilor, indiferent de tipul acesteia. Iar dacă mai este și proaspătă, succesul său pe mesele oamenilor este garantat. Însă, din comoditate, dar și din cauza programului încărcat și al timpului alert, oamenii preferă să cumpere pâinea gata feliată. Care este motivul pentru care ar fi bine să renunțați la acest obicei.

Citește și: Cum păstrezi pâinea proaspătă vara, chiar și 3 săptămâni, fără să facă mucegai. Truc ieftin și simplu cu care face economie

Motivul pentru care oamenii ar trebui să limiteze consumul pâinii gata feliate

Cei mai mulți oameni preferă o pâine gata feliată, mai ales, datorită faptului că economisesc timp, iar feliile sunt perfecte. Aceștia nu mai trebuie să facă gesturi de precizie, ci pur și simplu să își aleagă felia și să o ungă cu bunătățile din cămară. Dar, există mai multe motive care o să vă facă să vă gândiți de două ori atunci când veți dori să mai cumpărați o pâine feliată, potrivit Spynews:

1. Pâinea nefeliată este mai ieftină decât cea feliată.

2. Pâinea feliată poate mucegăi mai repede.

3. Depozitarea pâinii feliate într-o pungă în frigider duce la umezirea pâinii, din cauza condensului care se creează.

4. Pâinea feliată riscă să se usuce mai repede decât cea întreagă.

5. Și cel mai important, pâinea feliată are mai multe calorii, din cauza cuțitului uns cu ulei de către brutarii care o taie. Acest lucru se practică pentru ca feliile de pâine să nu se lipească între ele.

Citește și: Ce se întâmplă dacă ții pâinea în frigider, de fapt! Efectul la care nu te-ai fi gândit niciodată

Trucuri prin care puteți salva feliile de pâine uscată

Pâinea gata feliată prezintă un un risc mai mare de a se usca mai repede. Motiv pentru care mulți oameni preferă să o arunce, ducând și la o risipă al alimentului. Însă, gospodinele au descoperit câteva metode care să facă pâinea din nou moale, precum cea scoasă din cuptor.

Aveți nevoie de o cană cu apă, pe care să o puneți în cuptorul cu microunde, deasupra căreia se va pune felia de pâine uscată. Aceasta trebuie să stea pentru cinci minute, în cuptorul pornit la cea mai mare putere. După acest truc, felia de pâine va fi, din nou, proaspătă.

Citește și: Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci pâine în fiecare zi. Uite ce spun specialiștii despre acest produs alimentar

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x