Antena Căutare

Afla cum trebuie pastrate alimentele in frigider!

Daca vrei sa pastrezi alimentele asa cum trebuie, nu e chiar simplu sa le asezi in frigider. Sunt niste reguli stricte de care, daca nu tinem cont, riscam sa ne alegem cu boli grave. Mai ales vara, cand hrana se altereaza rapid.

Cei mai muti dintre noi depoziteaza produsele usor perisabile pe primul raft al frigiderului, crezand ca aici ar fi cea mai scazuta temperatura. De fapt, la baza frigiderului este punctul cu cea mai mica temperatura si aici ar trebui sa pastram alimente precum ouale si carnea, bogate in proteine. In partea de refrigerare a frigiderului ar trebui sa fie o temperatura de cel putin patru grade celsius, iar in partea de congelare aceasta ar trebui sa fie de sub -18 grade.

Timpul de depozitare al alimentelor este si el important pentru pastrarea calitatii lor. Daca sunt tinute prea mult, unele se pot transforma in adevarate cocktail-uri de bacterii. Acestea nu vor la frig. De exemplu, in carnea cruda se poate dezvolta o bacterie care duce la toxiinfectii alimentare.

Maioneza si carnea nu trebuie tinute mai mult de o zi la frigider, lactatele maximum trei zile, iar fructele si legumele pana la o saptamana.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x